Politică

Consilierul judeţean Mihai Seplecan despre Ponta: „A cedat intereselor găştilor locale din PSD”

Consilierul judeţean Mihai Seplecan îl acuză pe premierul Victor Ponta că „a cedat în faţa intereselor găştilor locale din PSD” după ce miercuri, 4 februarie, nu a fost pusă în discuţie în şedinţa de guvern data alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj.

„Premierul Victor Ponta s-a dovedit a fi nu numai un mincinos care a promis că respectă legile administrației publice locale și a aleșilor locali, dar și un mare laș care a cedat în fața intereselor găștilor locale din PSD acolo unde trebuia să organizeze alegeri anticipate parțiale pentru ocuparea locurilor vacante de președinte al Consiliilor Județene”, a declarat consilierul judeţean Mihai Seplecan.

Partidul Naţional Liberal i-a trimis, marţi, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care i-a cerut ca, în şedinţa de Guvern de miercuri, 4 februarie, să decidă privind organizarea alegerilor parţiale, în caz contrar liberalii urmând că atace în contencios administrativ acest refuz.


„Așa că filialele locale au făcut presiuni asupra premierului să nu respecte Legea, dar nici cuvântul dat în negocierile avute cu conducerea PNL. Cică în lege nu există trecută nici o sancțiune în cazul neorganizării de alegeri parțiale. În lege se spune că alegerile se organizează «în termen de», termen care a trecut. Dacă se organizează, e bine, dacă nu se organizează, nu se întâmplă nimic – că legea nu prevede și sancțiuni. Deci e liber la încălcarea legii, cum s-ar zice și la abuzul în funcție”, a mai precizat Seplecan.

În acest moment sunt vacante 26 de mandate de primari, 6 mandate de parlamentari şi 3 de preşedinţi de consiliu judeţean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter