Politică

„Vizită-fulger” a premierului Victor Ponta la Chişinău, pentru discuții cu liderii proeuropeni

Presa din Republica Moldova scrie că premierul României, Victor Ponta, va efectua o „vizită-fulger” la Chişinău, surse politice adăugând că Ponta doreşte să aibă o discuţie cu liderii partidelor proeuropene din Republica Moldova. Discuţia, la care vor fi prezenţi şi alţi oficiali europeni, ar urma să aibă loc marţi, în jurul orei 12:00, pe aeroportul din Chişinău.

Portalul de ştiri din Moldova Unimedia.info transmite, citând unele surse, că premierul Ponta va efectua o "vizită-fulger" la Chişinău.

Şi Radio Chişinău informează, citând surse din cadrul partidelor proeuropene, că un grup de politicieni europeni se va afla, marţi, la Chişinău, pentru a discuta cu partidele parlamentare despre situaţia politică din Republica Moldova.


"Premierul a avut, luni, unele convorbiri telefonice legate de o astfel de vizită", au precizat, de asemenea, surse politice pentru Mediafax.

Potrivit surselor, din delagaţie fac parte premierul român Victor Ponta, preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum şi un reprezentan al socialiştilor europeni.


Formaţiunile politice proeuropene de la Chişinău nu au reuşit încă să ajungă la un acord după alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter