Politică

Întâlnire între preşedintele Klaus Iohannis şi Victoria Nuland, la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi euroasiatice, Victoria Nuland.

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu Victoria Nuland a durat aproximativ o oră, şi a fost prima întâlnire a asistentului secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene şi eurasiatice, în cadrul vizitei pe care o efectuează, marţi şi miercuri, la Bucureşti, scrie Mediafax.

Victoria Nuland a fost întâmpinată la Palatul Cotroceni de consilierul personal al preşedintelui , Mihai  Răzvan Ungureanu. Nuland l-a felicitat pe Ungureanu pentru noul post de consilier al şefului statului şi a declarat că se bucură că a revenit la Bucureşti.


Şeful statului a declarat în cadrul întâlnirii că se bucură pentru această vizită a Victoriei Nuland, la Bucureşti, la începutul mandatului său la Palatul Cotroceni, potrivit imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială.

”Bine aţi venit! Mă bucur că aţi decis să faceţi o vizită atât de repede, în mandatul meu. Nu ştiu dacă acest lucru mi se datorează şi mie, dar mă bucur”, i-a transmis preşedintele Iohannis Victoriei Nuland.  


Nuland i-a răspuns lui Iohannis: ”Cu siguranţă vi se datorează, am venit să vă văd”.

Preşedintele Iohannis a mai spus: ”Avem multe lucruri în comun şi aştept cu nerăbdare această întâlnire”.


Din delegaţia preşedintelui Iohannis care a participat la discuţia cu asistentul secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, la Palatul Cotroceni au făcut parte purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran şi consilierii George Scutaru şi Dan Mihalache.

Administrația Prezidențială anunța înainte de întâlnire că în centrul discuțiilor se vor afla consolidarea parteneriatului strategic între România și Statele Unite ale Americii și dezvoltarea dimensiunii economice prevăzute în parteneriat. De asemenea, se preciza că vizita prilejuiește și un schimb de evaluări privind securitatea din regiune și din Europa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter