Politică

Alin Tişe: „PSD vrea să asasineze Spitalul Regional de Urgenţă de la Cluj“

Senatorul PNL de Cluj Alin Tişe consideră că Guvernul PSD nu vrea realizarea Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj. Pentru ratarea acestui obiectiv, Tişe le cere colegilor săi social democraţi din Parlamentul României să demisioneze, oferindu-se, la rândul său, să demisioneze.

„PSD nu are resursele necesare să realizeze acest obiectiv. Mai mult, PSD dorește să asasineze Spitalul Regional de Urgență.

Guvernul Ponta pedepsește Clujul pentru că nu a votat cu Ponta. În patru ani de guvernare, Guvernul Ponta nu a făcut niciun pas înainte față de ce am lăsat eu și Guvernul Boc“, a declarat Alin Tişe, într-o conferinţă de presă.


Mai mult, senatorul liberal atrage atenţia asupra faptului că ministrul Sănătății face declarații contradictorii referitoare la acest subiect, pentru că „într-o zi Spitalul Regional din Cluj este pe lista de prioritați, într-o zi nu este“.  

În acest sens, Alin Tișe vrea să retrimită Guvernului cele 11 mii de semături adunate de la clujeni pentru Spitalul Regional de Urgenţă.


Totuşi, mai arată senatorul, pesediştii au găsit bani pentru altceva. Alin Tișe susţine că ministrul Dragnea a alocat din fondul de rezervă 350 de milioane de euro în campania electorală.Tișe atrage atenţia că aceşti bani care au fost mită electorală puteau fi folosiți pentru realizarea spitalelor de urgență.

„Ministrul Liviu Dragnea a alocat în 2014, din fondul de rezervă, 420 milioane de euro, din care au fost daţi doar în campania electorală 350 milioane de euro, aceştia înseamnă bani pentru 4 spitale regionale de urgenţă. Cu banii daţi mită electorală prin ordine de ministru care nu erau transparente, acest ministru a alocat 420 milioane de euro. Iar Operaţiunea „bani contra voturi“ a dat şi rezultate, PSD reuşind astfel să racoleze mulţi primari de la alte partide. Au dat bani în judeţele roşii, unde au obţinut voturi înainte de alegeri, au dat după ce au racolat aleşi locali. Trebuie văzut în ce măsură s-au legat de plecarea din partid. Se impune o verificare a modului de alocare a banilor de către Dragnea în 2014“, a declarat senatorul Alin Tişe.

abonare newsletter