Politică

Ministrul delegat pentru Dialog Social Aurelia Cristea şi-a anunţat şi ea demisia

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, şi-a anunţat şi ea demisia pe Facebook, sâmbătă seară, după foştii miniştri delegaţi Florin Jianu şi Răzvan Nicolescu. Ea a anunțat că nu va mai face parte din Guvernul restructurat urmând să-și continue activitatea la Cluj Napoca.

În contextul discuțiilor între liderii PSD, UNPR, PC și PLR cu privire la componența Guvernului Ponta IV, mai mulți miniștri și-au anunțat astăzi retragerea din cabinetul condus de liderul PSD. Noua formulă guvernamentală ar trebui definitivată în această seară, iar mâine, la ora 16.00, a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru a aproba noua formulă de guvern, cu care Victor Ponta vrea să se prezinte săptămâna viitoare în parlament. Printre miniștrii care au anunțat că renunță la portofolii se numără Răzvan Nicolescu, Daniel Constantin, Aurelia Cristea și Florin Jianu.

"Sărbătorile iernii se petrec mereu acasă, în familie şi sunt cu atât mai frumoase atunci când la finalul unui proiect, politic, rezultatele sunt apreciate de echipă. Şi am speranţa că şi de către cei cu care am interacţionat. În această seară, în urma unei discuţii cu premierul Victor Ponta am încheiat un proiect guvernamental, pentru a continua unul comunitar, de suflet, acasă, în Cluj-Napoca", a scris Aurelia Cristea, pe pagina sa de Facebook.


Ea mai menţionează că, în perioada imediat următoare, va prezenta un raport de activitate şi "câteva gânduri de viitor, atât pentru sfera dialogului social cât şi pentru comunitatea noastră, Cluj-Napoca".

Aurelia Cristea este cel de-al treilea ministru delegat din Cabinetul Ponta care îşi anunţă demisia pe Facebook sâmbătă.


Cristea a fost aleasă deputat în urma alegerilor legislative din 2012, din partea PSD. Începând cu 5 martie 2014, a devenit ministru delegat pentru Dialog Social şi Relaţia cu Societatea Civilă.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Nicolae Jianu, a anunțat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că nu va mai face parte din viitorul Guvern, care va alipi la Economie portofoliul IMM-urilor.


“Guvernul viitor va conține numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba țării lui. Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie și va fi condus politic. Nu m-a interesat și nu mă interesează nicio altă funcție, nu am alergat după niciuna, nu o voi face nici de acum înainte. Iar politica râmâne o problemă a cărei rezolvare, deși sunt matematician, îmi rămâne necunoscută”, scrie Florin Jianu.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat, sâmbătă, că nu va mai face parte din viitorul Guvern.


“Am discutat, astăzi /sâmbătă, 13 decembrie 2014, cu prim-ministrul Ponta despre ceea ce urmează. Mi-a comunicat că își dorește un nou concept: lipirea, din nou, a Departamentului de energie la Ministerul Economiei și numirea unui ministru politic. I-am mulțumit pentru că mi-a dat șansa să fac ceva pentru România în aceste 10 luni. I-am comunicat că nu mă interesează nicio altă funcție publică în România și l-am rugat să continue reformele începute în energie: finalizarea strategiei energetice intrată în ultima sa fază, îmbunătățirea eficienței companiilor de stat, creșterea transparenței și a integrității, depolitizarea sectorului, atragerea tinerilor în administrația care gestionează sectorul energetic”, notează Nicolescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter