Politică

O nouă lovitură marca PSD, dată statului de drept şi ordinii constituţionale

Senatorul liberal Alin Tişe consideră că prin votul dat ieri în plenul Senatului, PSD l-a sancţionat pe preşedintele CNI (Consiliul Naţional de Integritate) în încercarea disperată de a controla ANI. Reacţia sa vine după ce plenul Senatului a votat o parte din noii membri ai Consiliului Naţional de Integritate şi după ce clujeanca Cynthia Curt a rămas fără funcţia din CNI, în urma respingerii propunerilor făcute de foştii democrat liberali.

Cei nouă membri titulari şi nouă membri supleanţi au fost votaţi individual, prin votul secret electronic al senatorilor, pentru un mandat de patru ani.

Faţă de propunerea făcută de Comisia juridică, în urma audierilor, plenul Senatului a respins numirea persoanelor propuse de PDL pentru poziţia de membru titular şi membru supleant, respectiv a clujencei  Cynthiei Curt şi a Cristinei Trăilă.


Comisia juridică a avizat favorabil, în 3 decembrie, o parte din propunerile de candidaţi pentru calitatea de membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), din partea PDL, PNL, Minorităţi, UDMR, Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor şi din partea mai multor asociaţii.

Cynthia Curt: „Munca mea se reflectă în rapoartele MCV“

Clujeanca Cynthia Curt susţine însă că a fost un vot politic, împotriva oamenilor integri şi corecţi.


„A fost un vot ilegal, din punctul meu de vedere pentru că în conformitate cu legislaţia în vigoare fiecare grup parlamentar are dreptul la un reprezentant şi un supleant în CNI.

Pentru mine personal însă, munca mea se reflectă obiectiv în rapoartele MCV, acestea sunt oglinda muncii mele“, a spus Cynthia Curt, pentru Monitorul de Cluj. 


O măsură abuzivă

Acelaşi lucru îl subliniază şi senatorul Alin Tişe, totodată membru al Comisiei Juriodice, care atrage atenţia asupra faptului că în conformitate cu legislaţia în vigoare fiecare grup parlamentar are dreptul la un reprezentant şi un supleant în CNI.

„Prin votul abuziv şi neconstituţional dat, singurii respinşi ilegal şi nemotivat au fost reprezentanţii Grupului PDL, membru titular - preşedinte CNI, doamna Cynthia Curt, şi membru supleant, doamna Cristina Trăilă.


Scopul majorităţii abuzive a PSD e acela de a înlătura actualul preşedinte al CNI şi de a-şi pune preşedinte un membru PSD care să împiedice activitatea ANI.

La fel au procedat şi în cazul CNA, dovada că PSD este disperat să controleze în totalitate statul.


Vom solicita la proxima şedinţă reluarea de urgenţă a votului şi respectarea legii, în caz contrar vom ataca hotărârea la CRR.

Mâine dimineaţă (n.red- marţi), în calitate de senator, voi avea o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru Raportul MCV şi voi protesta în mod public faţă de acest abuz fără precedent – decapitarea preşedintelui CNI“, a declarat luni senatorul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter