Politică

Udrea amenință cu dezvăluiri incendiare întreaga conducere PDL

Liderul PMP, Elena Udrea, încearcă să lămurească acuzații publice, conform cărora ar fi implicată în dosarul privind retrocedările ilegale. Elena Udrea susține că, dacă este nevoie, va trece la dezvăluiri și va cere desecretizarea stenogramelor din ședințele de Guvern sau de la partid.

”În primul rând, eu sunt foarte atentă la formulări. Am spus că am discutat cu colegi din conducerea partidului. Nu am spus cu Președintele, ori cu Secretarul General al partidului. Dar, nici așa domnul Vasile Blaga nu ar trebui să se prefacă a nu-și aminti discuțiile și comentariile, unele foarte ironice, pe care chiar dânsul le făcea față de susținerea de care se bucura Crinuța Dumitrean (nr președinta ANRP) în partid”, a declarat Elena Udrea, într-un interviu pentru evz.ro.

Cel mai probabil, Udrea se referea la relația foarte strânsă pe care Crinuța Dumitrean o avea cu un greu PDL, Ioan Oltean.


Elena Udrea nu o uită nici pe Cristina Trăilă, fosta șefă de la ANRMAP și amenință întreg partidul cu dezvăluiri grele.

”Mă mir că doamna Cristina Trăilă vorbește despre poziția mea față de ce făcea dânsa în Guvern. Nu o avantajează deloc subiectul. O să cer desecretizarea luărilor mele de cuvânt legate de activitatea Cristinei Trăilă. I-am cerut insistent demisia din fruntea ANRMAP, atât în Guvern cât și în partid. Nu am fost singura, de altfel.


Cristina Trăilă a reușit să păcălească Guvernul să aprobe o Hotărâre de Guvern prin care instituția pe care o conducea devenea singura care putea face controale pe modul în care erau folosite fondurile europene. Ceea ce era în contradicție cu regulile UE, care prevedeau ca Autoritățile de Management din ministere și Autoritatea de Audit de la Curtea de Conturi făceau aceste controale. Problema a fost sesizată într-o ședință de Guvern dedicată absorbției fondurilor europene de către cei din ministerul pe care îl conduceam și, care erau cei mai buni în domeniu. Mi s-a părut suspectă încăpățânarea cu care Cristina Trailă vroia să facă aceste controale și doar ea”, a precizat Udrea.

”Veneau primarii să mă roage să intervin la doamna Trăilă ca să le urce și lor documentațiile pe SEAP, că așteptau de câteva luni și pierdeau finanțările. În condițiile în care, înainte de geniala idee a Cistinei Traila, o licitație era anunțată public în 24-48 de ore! Așa am încurcat noi absorbția fondurilor europene! Pentru că unii au ținut să-i facă pe ceilalți să depindă de ei... ca să nu reproduc acuzațiile pe care le-am auzit, că documentațiile erau anunțate în sistem în mod preferențial, după cum cei interesați beneficiau sau nu de consultanța cabinetului de avocatura la care lucra soțul Cristinei Trăilă.


Cum să atac propriul Guvern? Am spus-o în interiorul Executivului și în partid. Permanent, eu am încercat să fac lucrurile cât mai corect, dar și cât mai loial față de echipa din care am făcut parte. Spre exemplu, când am primit în mod legal informări cu suspiciuni față de activitatea unor colaboratori din cadrul Ministerului, le-am cerut să plece, chiar dacă erau susținuți pe funcții de unii colegi, ori organizații din partid. Dar nu am ieșit să spun public care au fost motivele demisiilor lor. Dar pot ieși acum, să spun foarte multe lucruri pe care unii par că nu și le amintesc ori cred că eu le-am uitat”, a avertizat Elena Udrea.

abonare newsletter