Politică

DNA solicită dosarul votului din diaspora la alegerile prezidențiale

Procurorii DNA au solicitat primirea dosarului legat de neregulile înregistrate la votul din diaspora la alegerile prezidențiale. Dosarul se află în prezent pe rolul Parchetului General.

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a anunțat, pe 20 noiembrie, că s-a început urmărirea penală in rem pentru modul în care s-a organizat și desfășurat votul din disapora în cadrul alegerilor prezidențiale, scrie b1.ro.

Tiberiu Nițu a precizat că ancheta a fost demarată după ce s-au primit mai multe plângeri în acest sens, atât de la români din străinătate cât și de la unele instituții. Procurorul a supus că sunt vizați miniștiri în acest dosar însă a evitat să precizeze vreun nume și nu a dat detalii nici despre momentul în care ar putea apărea și primele rezultate ale anchetei.

Această anchetă a început după primul tur al alegerilor prezidențiale, iar în acest moment nicio persoană nu este urmărită penal, ci s-a început urmărirea penală pentru fapte, adică pentru obstrucționarea dreptului la vot.

La ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale, românii din străinătate au ieşit la vot în număr record. În mai multe capitale europene, cozile au fost uriaşe, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Ultimele Stiri
abonare newsletter