Politică

UDMR se plânge: Votul din Parlament a fost unul etnic!

Deputatul clujean UDMR Mate Andras-Levente a declarat că votul dat de Camera Deputaţilor privind ridicarea imunităţii în cazul colegului său, Marko Attila, a fost unul etnic, bazat pe etnia maghiară a acestuia, el arătând că va sesiza acest aspect ambasadelor acreditate la Bucureşti.

„Mi se pare că s-a făcut deosebire între cei doi colegi ai noştri (Marko Attila şi Cătălin Teodorescu, n.r.) cu privire la diferenţa dintre ei. Nu pot să spun decât că, probabil, s-a luat în considerare etnia maghiară a colegului Marko Atilla, ceea ce este foarte grav şi eu personal o să semnalez la ambasade această problem“, a spus Mate Andras-Levente, citat de gandul.info.

Întrebat dacă apreciază că votul Camerei a fost un vot pe criterii etnice, Mate Andras-Levente a răspuns: „Păi nu văd deosebirea dintre cei doi deputaţi, în afară de etnie“. „Fiecare are un mandat de deputat, unul e maghiar, celălalt e român. Nu văd altă diferenţa, pentru că au fost membri în aceeaşi comisie“, a spus Mate Andras-Levente.


El a arătat că a fost contactat deja de „anumite“ ambasade.

„Am fost contactat de anumite ambasade, o să mă întâlnesc cu ei. Mi se pare revoltătoare această decizie. Nu votul diferit, ci deosebirea făcută - asta mă deranjează“, a mai spus Mate Andras-Levente.


Deputatul Marko Attila poate fi arestat

Camera Deputaţilor a decis, cu 171 voturi „pentru“ şi 111 „împotrivă“, încuviinţarea arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila. Anterior, la Comisia juridică nu s-au întrunit numărul necesar de voturi pentru a aproba încuviinţarea arestării lui preventive.


Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu nu a întrunit numărul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicând 146 de opţiuni favorabile. Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu a precizat că, potrivit articolului 76 din Constituţie şi potrivit Rregulamentului, hotărârea de încuviinţare se adoptă cu votul majorităţii celor prezenţi, iar acest număr de voturi nu a fost întrunit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter