Politică

Daniel Buda: „Republica Moldova primeşte încă o mână de ajutor de la nivel european“

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a votat miercuri, în Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Parlamentului European, o propunere legislativă cu privire la Preferinţele Comerciale Autonome pentru Republica Moldova, propunere prin care Uniunea Europeană vine în sprijinul agriculturilor din Republica Moldova.

Potrivit co-preşedintelui PNL Cluj, propunerea are în vedere liberalizarea importurilor de produse din sectorul fructelor şi legumelor până la data de 31 decembrie 2015, ca urmare a dificultăţilor înregistrate până în acest moment de către vecinii noştri în accesarea pieţelor tradiţionale de export. „Sectorul agricol din Republica Moldova reprezintă aproximativ 40% din economia ţării tocmai de aceea, propunerea legislativă nu face altceva decât să sprijine produsele din Republica Moldova să fie mai accesibile pe piaţa europeană.

Recenta victorie a partidelor pro-europene în Republica Moldova consfinţeşte o dată în plus voinţa acestui popor spre un parcurs european iar refomele pozitive, concretizate până în acest moment într-un parteneriat solid cu România şi Uniunea Europeană au fost reconfirmate duminică, prin votul cetăţenilor“, a declarat Daniel Buda.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter