Politică

Iohannis: Sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-şi exercite un drept fundamental sunt încă în funcţii

Preşedintele ales Klaus Iohannis a postat, sâmbătă, pe Facebook, un mesaj în care se referă la votul din diaspora, menţionând că aşteaptă "cu maxim interes" ca Parchetul să-şi respecte obligaţiile constituţionale de a apăra drepturile cetăţenilor şi aşteaptă "cât mai curând" rezultatul investigaţiei.

"După aproape două săptămâni de la votul istoric din 16 noiembrie, astfel de imagini îmi trezesc sentimente contradictorii. Pe de o parte, sunt şi astăzi mişcat de uimitorul val al schimbării la care românii din Diaspora au contribuit din plin. Pe de altă parte, sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-şi exercite un drept fundamental sunt încă în funcţii", se arată în mesajul de pe Facebook al lui Klaus Iohannis, alăturat fiind postate o fotografie din ziua votului în diaspora, precum şi un filmuleţ realizat la o secţie de votare, la Londra.

"De asemenea, aştept cu maxim interes ca Parchetul Curţii Supreme să-şi respecte obligaţiile constituţionale de a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi, în consecinţă, aştept cât mai curând rezultatul investigaţiei privind împiedicarea exercitării drepturilor electorale de către românii din Diaspora", continuă el.


Conform Mediafax, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat, în 20 noiembrie, că după turul 1 al alegerilor prezidenţiale a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală in rem, respectiv faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot, ca urmare a problemelor la scrutinul din diaspora.

Ultimele Stiri
abonare newsletter