Politică

VICTOR PONTA: “POPORUL ARE ÎNTOTDEAUNA DREPTATE!”

Victor Ponta şi-a recunoscut înfrângerea duminică seara. Candidatul PSD-UNPR-PC a declarat că poporul are întotdeauna dreptate.

Victor Ponta a declarat, duminică seară, la ora 23.09 că poporul are întotdeauna dreptate. El a menţionat că l-a sunat pe Klaus Iohannis şi l-a felicitat pentru victorie. "Poporul are întotdeauna dreptate. L-am sunat pe domnul Iohannis, l-am felicitat pentru victorie şi eu şi toţi colegii mei, cât timp vom fi în poziţii publice, ne vom face datoria faţă de ţară. În rest, am spus, poporul are întotdeauna dreptate şi e normal să fie aşa şi îmi doresc un singur lucru, ca să înţelegem că suntem o ţară democratică şi, aşa cum eu accept rezultatul, sper să-l accepte şi cei care vor să protesteze şi nu au de ce să protesteze", a afirmat Ponta.

La aproximativ zece minute după declaraţia lui Victor Ponta, candidatul ACL a postat, pe Facebook, o imagine cu mesajul: "Am câştigat! Ne-am luat ţara înapoi". Iohannis a transmis şi următorul mesaj: "În această noapte, datorită vouă, începe o altfel de Românie. România pe care ne-o dorim nu este nici una a conflictului, nici una a răzbunării. Votul şi cuvântul vostru au pus temelia ei. Haideţi că prima cărămidă pe care o aşezăm pe acest edificiu să fie una trainică! Votul nostru a fost şi rămâne unul pentru raţiune, pentru dialog şi responsabilitate. Avem ocazia de a-l demonstra şi în fapte!".


În jurul orei 23.30, Victor Ponta a declarat că oamenii nu au de ce să protesteze. De asemenea, a fost confirmată informaţia potrivit căreia Ponta nu îşi va da demisia din funcţia de prim-ministru. "Ne vom face datoria faţă de ţară", a spus el, susţinând însă că oamenii care au ieşit în stradă nu au pentru ce să protesteze. "Suntem o ţară democratică, aşa cum eu accept rezultatul sper să îl accepte şi cei care protestează, nu au pentru ce să protesteze", a mai spus el. Ziarista Oana Stancu de la Antena 3 a precizat că are confirmarea de la Victor Ponta că nu îşi va da demisia din funcţia de prim ministru.

Klaus Iohannis a fost prezent duminică seara, în jurul orei 23.45 în Piaţa Universităţii la protestele organizate faţă de modul în care s-au desfăşurat alegerile în diaspora. Potrivit Hotnews.ro, Iohannis a plecat din piaţă 15 minute mai târziu. În jurul orei 00.00, protestul din Bucureşti a început să se “spargă”.


Ultimele exit-poll-uri de la ora 21.00 îl arată câştigător pe Klaus Iohannis. Astfel, potrivit sondajelor realizate de IRES, Klaus Iohannis a obţinut 51,6% din voturi, iar Victor Ponta, 48,4%. Exit-poll-ul Avangarde arată următoarele procente: Klaus Iohannis, 52,16% şi Victor Ponta, 47,84%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter