Politică

Conducerii ACL Cluj i s-a înscenat organizarea mitingului anti-Ponta de sâmbătă

Conducera ACL Cluj este acuzată ca a organizat mitingul anti-Ponta de sâmbătă, 9 noiembrie 2014. Dovezile ar sta într-o filmare în care senatorul ACL Marius Nicoară ar fi discutat cu protestatarii despre recompense financiare în schimbul participării la manifestare. Acest lucru este însă infirmat de liberal care afirmă că în ziua protestelor nici măcar nu se afla în judeţul Cluj cu atât mai puțin în Cluj-Napoca.

ACL Cluj afirmă că "aşa zisa filmare a unei scene în care persoane care nu se văd discută despre primirea unei sume de bani la mitingul de protest anti-Ponta de la Cluj-Napoca" este doar o înscenare făcută de opoziţie, singura care ar putea "să își închipuie că un miting cu peste 10.000 de participanți putea fi organizat prin cumpărarea cetățenilor".

De asemenea, senatorul Marius Nicoară, a cărui voce se presupune că se aude în filmare, a afirmat că acest lucru nu este posibil pentru că "în după-amiaza mitingului nici măcar nu eram în județul Cluj, cu atât mai puțin în Cluj-Napoca".


În aceste condiţii, membrii ACL Cluj au afirmat că vor depune o plângere penală împotriva "autorilor care au realizat înscenarea" pentru că cei care au produs acest material se fac vinovati de infractiunea de  "inducere in eroare a organelor judiciare”, conform art. 268 alin. (2) din Codul Penal, care prevede ca  ”producerea sau ticluirea de probe nereale, in scopul de a dovedi existenta unei fapte prevazute de legea penala  ori savarsirea aesteia de catre o anumita persoana, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la cinci ani”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter