Politică

Monica Macovei, la Cluj: „Începem demersurile pentru înfiinţarea unei asociaţii“

Fostul candidat la preşedinţia României Monica Macovei a declarat vineri, la Cluj, că de luni va începe demersurile pentru înfiinţarea unei asociaţii care să aibă la bază principiile cuprinse în programul cu care a candidat. Asociaţia va avea şi filiere regionale.

Printre obiectivele acestei asociaţii se numără iniţiative legate de votul electronic şi prin corespondenţă sau schimbarea vieții politice din România prin modificarea prevederilor privind înființarea unui partid politic.

Macovei a precizat că asociaţia va avea ca ţintă şi un partid politic, dar nu construit pe modelul PMP, „ci de jos în sus, de la oameni“.


Viitorul partid va participa la alegerile parlamentare viitoare şi posibil, şi la cele locale.

„Statisticile arată că cei care m-au votat în mod covârșitor sunt tinerii între 18 și 35 de ani și oamenii cu studii superioare. Pentru ei şi pentru toţi ceilalţi am decis să mergem mai departe şi să facem o asociaţie prin care să arătăm că se poate


De aici vom începe noua construcție, acestea sunt bazele unei construcții funcționale, curate, în care oamenii sunt în centru și participă în mod real la decizie.

Fără structuri, fără bani, fără baroni am reușit să obținem aceste rezultate în orașe mari, controlate de politicieni.


Vom începe o nouă construcție politică în jurul principiilor și valorilor pe care le-am afirmat împreună în această campanie: dreptate, libertate, capitalism, antreprenoriat și lege egală pentru toți“, a declarat Macovei.

Vă reamintim, la Cluj, locul al treilea a fost ocupat de Monica Macovei, cu 25.357 voturi (7,74%), pe primele locuri situându-se Klaus Iohannis, cu 139.309 de voturi (42,53%), urmat de Victor Ponta, cu 77.940 de voturi (23,79%).


În municipiul Cluj-Napoca, Klaus Iohannis a obţinut 44,97 % din sufragii, Victor Ponta - 18,15 %, iar Monica Macovei -11,87 %.

Ultimele Stiri
abonare newsletter