Politică

Dragnea: „Mie mi s-a părut puțin ciudat, la Cluj, 25.000 de oameni au votat pe listele suplimentare brusc"

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi că i s-a părut ciudat numărul mare de voturi de pe listele suplimentare din 2 noiembrie, chiar și în județul Teleorman, și a arătat că va fi mai atent în turul doi al prezidențialelor de unde vor veni autocare, microbuze, trenuri.

„Mie mi s-a părut puțin ciudat, la Cluj, 25.000 de oameni au votat pe listele suplimentare brusc. Și la Teleorman au fost mulți pe listele suplimentare. Bine, noi am fost mândri că a devenit dintr-o dată atracție turistică, dar o să fim mai atenți în turul 2. Eu nu spun că nu s-a votat corect, dar știu că cei de pe listele suplimentare mai mult de 99% au votat cu Klaus Iohannis. Nu e foarte greu să-ți dai seama când faci analiza serioasă la secțiile de vot din cei care votează pe listele suplimentare. Nu știi fiecare cum a votat, dar într-o secție de vot îți cam știi electoratul și, când vezi că acolo au venit în plus față de alte tururi de scrutin niște cetățeni care nu erau din localitate și un număr de voturi pentru Klaus Iohannis, sigur că te gândești la asta. Dar eu cred ca Teleormanul, dezvoltându-se foarte mult, a devenit o atracție turistică. O să fim mai atenți în turul 2, dacă vin autocare, vin microbuze, vin trenuri, o sa ne uităm de unde vin", a declarat Dragnea, la sediul central al PSD.

El a adăugat că a primit sesizări de la colegi, nu numai în Teleorman. „Peste tot s-a verificat, nu s-a găsit nimic. Eu nu am spus că a fost ilegal, ci am constatat așa... Noi nu am fost atenți la cine cum circulă, dar am stabilit acum să fim mai atenți să vedem ce se întâmplă cu excursiile astea și în Cluj și prin Iași. Eu nu am făcut acuzații, nu am folosit cuvântul ăsta, am făcut observații", a arătat liderul social-democrat.


Întrebat dacă vor fi date indicații clare în ziua votului să fie observate autocarele, microbuzele, el a răspuns afirmativ.  „Da, în sensul asta le-am spus tuturor colegilor mei, o să le spun și celor de astăzi — printre alte activități pe care le facem, firești de campanie, să ne uitam și la asta", a subliniat vicepremierul Dragnea, informează Agerpres.

Ultimele Stiri
abonare newsletter