Politică

ACL Cluj: „PSD Cluj face campanie ilegală în judeţ“ - VIDEO

ACL Cluj a depus astăzi o sesizare la Biroul Electoral Judeţean, în care a semnalat faptul că în cursul acestei dimineţi, o echipă a PSD Cluj a făcut campanie electorală în municipiul Turda, fapt ce contravine legii electorale.

Reprezentanţii ACL arată că, în concret, o maşină Logan MCV dotat cu un megafon, cu numărul de înmatriculare CJ-95-EDO, proprietate a proaspătului consilier judeţean PSD, Cristian Matei, rula în această dimineaţă pe raza municipiului Turda iar printr-un spot audio, cetăţenii erau îndrumaţi să voteze candidatul PSD la alegerile de duminica viitoare.

„În cazul în care reprezentanţii PSD Cluj nu cunosc legea, le aducem la cunoştinţă faptul că, până când Curtea Constituţională a României nu validează rezultatele primului tur de scrutin şi nu se publică decizia de organizare a celui de-al doilea tur, CAMPANIA ELECTORALĂ ESTE ILEGALĂ. Astfel, potrivit legii Nr. 370/2004 privind alegerea Preşedintelui României, art. 55 prevede sancţiuni pentru continuarea propagandei electorale prin “difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate” Acest fapt este sancţionat cu amendă contravenţională cuprinsă între 1500 şi 4500 lei.


Solicităm  aşadar BEJ Cluj să ia toate măsurile legale care se impun, astfel încât acest derapaj să fie sancţionat. Îi solicităm totodată proaspătului consilier judeţean al PSD, Cristian Matei, să lase la o parte avântul pionieresc şi să nu încalce legea de dragul intrării sale în graţiile liderilor PSD Cluj“, se arată într-un comunicat de presă al ACL Cluj.                                                                   

Etichete: prezidentiale
Ultimele Stiri
abonare newsletter