Politică

Seplecan: „Există suspiciuni de fraudare a alegerilor“

Preşedintele executiv al ACL Cluj Mihai Seplecan susţine că există suspiciuni de fraudare a alegerilor şi cere ca organele competente ale statului să se sesizeze și să ancheteze.

„De la aflarea rezultatelor alegerilor la turul I al prezidențialelor, mă frământă existența unor neconcordanțe între cifrele prezentate la exit-pool-uri și realitatea din teren. Mai întîi vorbim despre o aberație statistică, chiar și domnul Vasile Dâncu îmi poate da dreptate. Spre deosebire de oricare alt scrutin de până acum, la un moment dat, urbanul a depășit ruralul ca prezență la vot. Lucru neobișnuit, dar oarecum în trend. Problema este alta: la sate se votează, de regulă, dimineața. Apoi se iese la vot și în urban. Întotdeauna a fost asa - și nu numai după 1989. Cu toate acestea, spre seară, ruralul a depășit din nou urbanul. Complet nefiresc.

A doua nelămurire a mea este legată de prima - și anume evoluția în exit-pool-uri a așa-zisului liberal Călin Popescu Tăriceanu. Toata ziua a fost pe locul 5, dar numai seara a sărit, brusc, pe locul trei. Coroborat cu masivitatea neobișnuită a votului de seară din rural, consider că este o problemă și că ceva nu se leagă. Mai ales că cei de la PSD ne-au obișnuit cu furtul la adăpostul întunericului – așa au dat toate Ordonanțele de Urgență anti-democratice din ultimul timp.


Și, mai ales, că au apărut indicii că PSD a ”cumpărat” locurile în birourile secțiilor de votare de la partidele neparlamentare. Au transmis acestora să pună tot oamenii PSD, neștiind care din partidele neparlamentare va fi tras la sorți pentru a face parte din Birou. După tragerea la sorți, s-a constatat că, în foarte multe secții de votare, trei dintre membri sunt, de fapt, aceeași persoană, adică membrul PSD, care reprezintă și Prodemo, și PAS – în cazul pentru care am dovada“, spune Seplecan într-un comunicat de presă.

Liberalul clujean completează că acestea sunt motive suficient de temeinice pentru a ruga organele competente ale statului de drept să investigheze desfășurarea acestui scrutin și sub acest aspect.

Etichete: mihai seplecan
Ultimele Stiri
abonare newsletter