Politică

Cristian Matei, validat consilier judeţean după patru încercări nereuşite

Directorul Companiei de Apă Arieş SA şi preşedintele PSD Turda Matei Cristian Octavian a fost validat consilier judeţean în locul fostului consilier juridic Rareş Pop, arestat preventiv pentru fapte de corupţie. Este a cincea oară când proiectul de hotârâre este pus pe ordinea de zi în şedinţă de Consiliu Judeţean. Până astăzi, de fiecare dată, consilierii judeţeni au refuzat validarea lui.

Proiectul de hotărâre privind validarea mandatului de consilier judeţean al lui Matei Cristian Octavian, în locul de consilier judeţean devenit vacant prin demisia lui Rareş Pop a fost pus pentru prima dată pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean Cluj în luna iunie a acestui an.

Rareş Pop şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean după ce DNA l-a trimis în judecată, în stare de arest preventiv. Rareş Pop a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, șantaj şi luare de mită.


Cu toate că comisia de specialitate din cadrul CJ Cluj a dat aviz negativ, comisia de validare a dat aviz pozitiv, iar proiectul de hotărâre privind validarea lui Matei Cristian a fost pus pe ordinea de zi şi votat de consilierii judeţeni.

Matei Cristian a depus vineri jurământul. Astfel, PSD are în acest moment nouă consilieri județeni, cărora li se adaugă un consilier judeţean de la PC (Eugen Druţă) şi un alt consilier judeţean trecut la PLR în persoana lui Pop Valentin.


Teoretic, PSD formează în continuare o coaliţie cu UDMR la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, formaţiune care are cinci consilieri judeţeni.

PNL-PDL au cei mai mulţi consilieri judeţeni (16). De asemenea, şi consilierul independent Axente Husar votează în mod tradiţional cu liberalii.


Foarte importante sunt voturile celor care au plecat din PDL, care vor înclina balanţa puterii în Consiliul Judeţean Cluj, Rareş Rusu care a trecut la PMP şi Andreea Morar care activează ca independent.

Validarea lui Cristian Octavian Matei în funcţia de consilier județean a fost amânată timp de cinci luni deoarece reprezentanţii PNL-PDL vroiau să-şi păstreze o majoritate cât mai confortabilă în Consiliul Judeţean şi le-ar fi dat planurile de numire a lui Mihai Seplecan președinte interimar al CJ Cluj peste cap.


PSD Cluj a acuzat în nenumărate rânduri PNL că amână prin orice metode semnarea actului. PSD Cluj a trimis inclusiv un executor judecătoresc să-i oblige pe cei de la PNL să semneze actul care atesta faptul că Matei Cristian se afla următorul pe lista USL.

abonare newsletter