Politică

Klaus Iohannis a adunat 18.000 de simpatizanți la Cluj. „Din Cluj trebuie să dăm semnalul schimbării“ - FOTO

Aproximativ 18.000 de persoane s-au strâns sâmbătă, în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca, pentru a participa la mitingul electoral organizat de ACL pentru susţinerea lui Klaus Iohannis la preşedinţia României. În discursul său, candidatul ACL a subliniat că semnalul schimbării se dă de la Cluj.

„Ne-am adunat, aici, în inima Ardealului şi vă spun limpede, români, că din Cluj trebuie să dăm semnalul schimbării încă din primul tur al prezidenţialelor. Vă îndemn să mergeţi la vot, este nevoie de fiecare vot, ca să dovedim, de aici, de la Cluj că este timpul schimbării, să dovedim că este timpul României lucrului bine făcut“, a spus Iohannis la Cluj.

Vrea un parlament mai mic

De asemenea, el a subliniat că „România lui Ponta“ este „una a corupţiei, a retrocedărilor ilegale, a baronilor locali, a politicienilor care nu fac legi pentru oameni, ci pentru ei, pentru a se apăra de justiţie”.


Iohannis a mai precizat că o prioritate pentru el este să schimbe modul în care sunt aleşi parlamentarii, astfel încât să nu mai avem un parlament uriaş. În acest sens, după ce va câştiga alegerile, va chema partidele la consultări pentru a schimba legislaţia.

La referendumul din 2009 au participat peste 80% dintre românii cu drept de vot, care au cerut Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari. Această decizie nu a fost pusă în aplicare.


La mitingul de la Cluj au mai venit co-preşedintele ACL, Vasile Blaga, liderii ACL Cluj, Marius Nicoară şi Daniel Buda, parlamentari ACL – printre care Mihai Răzvan Ungureanu, Ludovic Orban, Varujan Vosganian, Raluca Turcan și primarii din Târgu Mureş, Arad, Braşov.

Susţinătorii lui Klaus Iohannis din mai multe judeţe precum Maramureş, Mureş, Satu-Mare, Alba, Bistriţa-Năsăud, dar şi din Sibiu s-au strâns în faţa Casei de Cultură a Studenţilor încă de dimineaţă.  


Înaintea discursurilor liderilor ACL, aceştia au avut ocazia să urmărească concerte de muzică populară şi rock.

Ultimele Stiri
abonare newsletter