Politică

Monica Macovei, la Cluj: „Sunt peste două milioane de români care vor ca eu să fiu președinte“

Candidatul independent la președinție Monica Macovei a declarat vineri, la Cluj, că sunt două milioane de români care ar vrea ca ea să fie președinte, însă ezită să o voteze deoarece consideră că nu ar avea șanse. Macovei a reamintit că nu este „omul partidelor, ci al oamenilor“.

„Dacă m-ar vota toți cei care spun că m-ar vota dar că nu am șanse, aş câștiga din primul tur. În primul tur se votează întotdeauna cu sufletul, cu inima, votezi pe cine vrei, votezi cu omul în al cărui proiect crezi, votezi cu omul în care crezi, cu cel care este altfel decât ceilalți, pentru că ne-am săturat de ceilalți, de clasa politică care de 25 de ani ne fură“, a declarat Macovei.  

Aceasta a mai precizat că votul util se dă numai în turul II. „Sunt peste două milioane de oameni care vor să fiu președinte și dacă toți mă votează, am câștigat alegerile“, a adăugat Monica Macovei.


Macovei a vorbit la Cluj despre programul său intitulat „Viziunea mea pentru România“, construit asemenea unui decalog politic. Aceasta are în vedere reforma clasei politice, sănătatea, educaţia, domeniul economic. În centrul programului său stă independenţa justiţiei şi mai ales lupta împotriva corupţiei, pentru că în opinia acesteia, corupţia „ucide“ în toate domeniile şi totodată „ucide demnitatea umană“.

În ce priveşte reforma clasei politice, care este de altfel o prioritate, Macovei pledează pentru introducerea votului electronic. „Votul electronic este foarte ieftin şi nu poate fi fraudat. În acest fel va vota toată România, atât cei din ţară, cât şi cei din afara ţării, vor putea vota şi tinerii aflaţi în cluburi sau cei plecaţi în străinătate", a declarat ea. 


Monica Macovei se află într-o vizită de două zile la Cluj şi are programate mai multe întâlniri cu cetățenii din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Dej și Gherla.

Tot vineri ea are programată o întâlnire cu reprezentanți ai comunității IT din Cluj, în timp ce sâmbătă dimineață va vizita târgul de vechituri Oser din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter