Politică

Boc speră că decizia fuziunii PNL-PDL să fie contestată: Soluţia cea mai bună era alianţa

Fostul premier Emil Boc a declarat că fuziunea dintre PNL şi PDL trebuie contestată, susţinând că soluţia cea mai bună ar fi fost alianţa dintre cele două partide. De asemenea, el a mai declarat că ”bănuieşte” că va fi depusă o contestaţie.

Emil Boc a fost întrebat miercuri cum vede fuziunea PNL-PDL şi ce va face în continuare, dacă se va afilia la PNL ca primar al municipiului Cluj-Napoca. Boc a declarat că nu va utiliza OUG 55, care este "nedemocratică şi abuzivă".

"Eu nu voi utiliza OUG nr. 55, nedemocratică şi abuzivă a PSD, pentru a mă da drept exemplu pe mine ca să justifice ei furtul de primari pe care l-au făcut. Viaţa merge înainte şi voi vedea. Sper ca decizia să fie contestată şi să nu se ajungă la partea finală de fuziune, pentru că eu rămân la părerea că soluţia cea mai bună rămânea alianţa dintre PNL şi PDL", a spus Boc.


Întrebat, în continuare, cine ar putea contesta fuziunea dintre PNL şi PDL, Emil Boc a răspuns: "Oricine". El a adăugat că bănuieşte că va fi depusă o astfel de contestaţie "pentru că foarte mulţi sunt nemulţumiţi de această fuziune".

Întrebat, mai departe, dacă va depune el o contestaţie la fuziunea PNL-PDL, Boc a spus că are alte preocupări în acest moment.


Tribunalul Bucureşti a admis, în 6 octombrie, cererea privind fuziunea prin contopire a Partidului Naţional Liberal (PNL) cu Partidul Democrat Liberal (PDL), noua formaţiune urmând să se numească PNL.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 10 zile.


Procesul de fuziune prin contopire a PNL şi a PDL a fost amânat de mai multe ori, între motive aflându-se şi faptul că instanţa a trebuit să judecate mai întâi fuziunea prin contopire a PDL cu Partidul Forţa Civică.

La un alt termen de judecată, Tribunalul Bucureşti a amânat judecarea cererii pentru că nu au fost citate părţile în mod corespunzător.


PDL şi PNL au depus în 5 august, la Tribunalul Bucureşti, documentele pentru fuziunea prin contopire.

Reprezentanţii PDL şi ai PNL au aprobat în 26 iulie, în unanimitate, într-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire şi statutul noului partid.


Protocolul de fuziune dintre PNL şi PDL fusese adoptat şi separat de reprezentanţii PNL, respectiv ai PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter