Politică

PNL Cluj: „Ponta trebuie să părăsească definitiv activitatea politică“

PNL Cluj consideră că, în situaţia în care Serviciul de Informaţii Externe nu dezminte explicit informaţia potrivit căreia Victor Ponta ar fi fost ofiţer al acestei structuri în perioada în care era şi magistrat (1997-2001), singurul gest rezonabil pe care îl mai poate face actualul premier este să părăsească urgent şi definitiv viaţa publică. Incompatbilitatea în care s-ar fi aflat trebuie de asemenea cercetată penal.

„Întreaga carieră profesională şi politică a lui Victor Ponta se vede acum construită pe minciună, fraudă şi sprijin ocult din partea unui serviciu secret căruia i-ar fi aparţinut. Promovarea ilegală în magistratură, ascensiunea la Parchetul General în 1998, doctoratul bazat pe un plagiat mai mult decât evident, incompatibilitatea în care s-a aflat patru ani şi din care premierul infractor Adrian Năstase l-a cules în 2001 pentru a-l aduce într-un guvern corupt, sunt argumente suficiente nu numai pentru ca Victor Ponta să nu devină Preşedintele României, dar şi pentru ca acesta să nu mai ocupe niciodată funcţii publice.

Liberalii clujeni cer autorităţilor statului să facă urgent lumină în acest scandal care afectează deopotrivă credibilitatea sistemului politic, a justiţiei şi a serviciilor secrete din România, înainte de prezentarea la urne a alegătorilor. Un stat de drept şi o democraţie din spaţiul euro-atlantic nu pot accepta existenţa unor suspiciuni grave de încălcare a legii şi imixtiune a ofiţerilor acoperiţi în justiţie, cu atât mai mult cu cât este vizat un candidat la preşedinţie“, spune preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter