Politică

Seplecan: „PSD se folosește de bugetul României ca și cum ar fi bugetul personal de campanie electorală“

Preşedintele executiv al ACL Cluj Mihai Seplecan atrage atenţia asupra listei cu proiecte care vor fi finanțate cu banii alocați prin Ordonanța 28/2013 ale primăriilor comunelor din județul Cluj. Liberalul susţine că „sunt bani alocați de la Ministerul Dezvoltării condus de combinatorul Liviu Dragnea și ne pot da o idee despre dimensiunea mitei electorale și modul în care au de gând cei de la PSD Cluj prin vicepreședintele CJ Cluj Ioan Oleleu să obțină voturi pentru candidatul Victor Ponta“.

„Alăturarea lui Liviu Dragnea de banii publici este extrem de nocivă: o știm de la lucrările de la Aeroportul Internațional Cluj și de la anchetele DNA cu privire la cum se mai votează în zonele pe care le controlează. Dar este suficient să ne aducem aminte despre cum procurorii DNA îl leagă pe Liviu Dragnea de investițiile făcute ilegal la Aeroportul Internațional Cluj și despre faptul că despre cum știa și fusese informat despre aceste lucrări combinatorul șef al PSD. Sau să ne amintim cum, din interese obscure, vicepreședintele CJ Cluj PSD-istul Ioan Oleleu a încercat din răsputeri să pună pe butuci și să declare în insolvență acest obiectiv strategic al Clujului“, spune Seplecan.   

Preşedintele executiv al ACL mai arată că primarii din Cluj au făcut proiecte în timpul anului și au depus cereri de finanțare. „Acum s-a făcut un tabel-listă cu aceste proiecte și primarii fie sunt căutați prin comune și chemați la CJ, fie când se interesează de soarta proiectelor (stadiul la care au ajuns) cei de la Biroul Investiții, în loc să le soluționeze cererile, îi îndrumă către biroul lui Ioan Oleleu “la discuții”. Este lesne de închipuit genul de “discuții” care se desfășoară în biroul lui Ioan Oleleu. Avem informații că aceste “consultări” se fac cu privire la faptul că se dau mai lesne bani pentru proiecte dacă primarii trec la PSD. Dacă nu, în schimbul banilor pentru proiecte, aceștia vin proporțional cu câte voturi “se dau” pentru Victor Ponta. Deci nu sunt discuții despre necesitățile locale ale comunităților, ci despre cine cu cât îl ajută pe Victor Ponta să se aleagă președinte, să poată să-i scoată din necazurile penale pe cei din PSD. Căci, în funcție de cât de satisfăcător este răspunsul, se fac și alocările și fonduri către comune. PSD Cluj face șantaj și mituiește pe banii României. Și dacă așa face în județul Cluj, așa face în toată țara. Nu ar fi rău dacă DNA s-ar sesiza cu privire la această listă și la modul în care acest grup de crimă organizată – după cum l-a botezat președintele PNL Cluj Marius Nicoară – mituiește primarii, cum se dau banii pentru proiecte contra promisiunii votului cu Victor Ponta.


O avertizez pe Mariana Rațiu, directorul de Investiții a CJ Cluj, că Biroul Investiții s-a transformat, prin complicitatea unor funcționari publici, în birou de triere și îndrumare a primarilor din județ către “discuții” cu Ioan Oleleu. Și că acest lucru se va putea verifica în momentul alocării banilor pe Ordonanța 28. Atunci vom vedea care sunt comunitățile locale care binemerită să fie susținute pe proiecte din banii publici, câți primari vor fi de la PSD și aliații săi, câți de la restul partidelor.

Avertizez că ACL Cluj va depune plângeri penale pe fiecare caz pe care îl vom suspecat ca fiind mită electorală cu bani de la buget, mai ales cu privire la acei primari trecuți la ACL pe Ordonanța Marilor Migrații dată de către Liviu Dragnea“, adaugă Seplecan.

Etichete: mihai seplecan
abonare newsletter