Politică

Premierul Ungariei, Viktor Orban, „întâmpinat“ la Cluj de protestatari- FOTO

Premierul Ungariei Viktor Orban a inaugurat vineri dimineaţă o şcoală profesională care a primit finanţare de la Guvernul Ungariei. Inaugurarea nu a fost însă lipsită de evenimente. Câţiva tineri au protestat în faţa Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, faţă de prezenţa la această inaugurare a premierului Ungariei.

Tinerii protestatari aveau bannere inscripţionate cu mesaje precum „Cooperare multietnică, nu tensiune interetnică“ şi „Autonomia societăţii civile“, în limba română şi maghiară. Aceştia l-au numit pe premierul Ungariei un dictator şi un autocrat. La momentul sosirii premierului protestatarii au trecut pe troturarul din faţa Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca şi au afişat bannerele. Potrivit unuia dintre protestatari, cei zece tineri sunt români, maghiari şi francezi.  

La inaugurare au fost prezenţi şi liderii UDMR Kelemen Hunor şi Mate Andras.


Viktor Orban a ajuns ieri seară la Cluj şi a vizitat Universitatea Sapientia. Vizita premierului Ungariei este una privată, cu excepţia inaugurării şcolii care aparţine Liceului Teologic Reformat.

Potrivit reprezentanţilor Episcopiei Reformate a Ardealului, noua clădire a Liceului Teologic Reformat, care datează din anul 1895, a fost renovată în totalitate cu sprijinul financiar al Guvernului Ungariei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter