Politică

Iohannis şi-a reînnoit legitimaţia BCU cu ocazia lansării proiectului prezidenţial la Cluj

Candidatul PNL la prezidenţiale Klaus Iohannis a participat miercuri la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) „Lucian-Blaga” din Cluj-Napoca la o dezbatere în care şi-a prezentat programul de campanie „România lucrului bine făcut”.

La intrarea în Biblioteca Centrală din Cluj, Klaus Iohannis şi-a reînnoit legitimaţia de student. Ulterior, el a precizat că ultima lui legitimaţie la BCU era „veche de 35 de ani”.

La dezbaterea susţinută la BCU au participat studenţi şi cadre universitare. În prezentarea programului său, Klaus Iohannis a precizat că îşi doreşte ca în campanie „să dărâme mituri şi să deconstruiască prejudecăţi”. Preşedintele PNL a mai precizat că „România lucrului bine făcut” trebuie să înceapă cu renunţarea la două mituri: „merge şi aşa” şi „în România nu se poate”.


Klaus Iohannis a mai declarat la Cluj-Napoca  că vrea să fie garantul statului de drept şi al justiţiei, tema independenţei justiţiei fiind în opinia sa „tema prin care în România dreapta se diferenţează de stânga”.

Liderul Partidului Naţional Liberal a mai spus că proiectul lui prezidenţial este preambulul unui proiect de ţară care propune opiniei publice 11 teme. Prima temă se referă la educaţie, sănătate şi pensii. A doua temă se axează pe creşterea economică, iar a treia temă din cele unsprezece abordează reforma instituţilor statului, unde priorităţi sunt modificarea Constituţiei şi reforma legislaţiei electorale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter