Politică

PNL Cluj acuză UDMR: Politica pașilor mărunți către segregare nu înseamnă multiculturalitate

Grupul consilierior locali ai PNL Cluj se adresează consilierilor locali ai UDMR Cluj-Napoca referitor la manipularea problematicii segregaţioniste în campania electorală. Consilierii locali liberali atrag atenția celor din UDMR că orice formă de înregimentare politică pe criterii etnice, orice pas făcut înspre segregare nu înseamnă multiculuralitate.

„Trăim de mai bine de un mileniu, români și maghiari, germani, sârbi, ruteni, slovaci, țigani, cehi, italieni, armeni pe teritoriul Transilvaniei. Cu bune și cu rele. De aceea considerăm că politica UDMR din perioada actuală este pe cât de profitabilă pentru liderii ei, pe atât de păguboasă pentru Transilvania. Într-o Românie mult prea centralizată, în care Bucureștiul are pretenția să controleze aproape totul, de la politică la economie, o creștere a gradului de autonomie a tuturor regiunilor este salutară. Dar nu numai în beneficiul liderilor UDMR care prin ceea ce propun vor doar să-i scoată pe secui la urne. Practic, prin exacerbarea pericolului secesionist, UDMR își ajută electoral partidele partenere care fac “politică” „românească” dar tot pe criterii etnice.

Transilvania are nevoie de autonomie - administrația de la București nu a făcut decât să egalizeze sărăcia din toate zonele țării, în timp ce capitala prosperă. Centralizarea excesivă nu este o soluție decât pentru un stat corupt care are nevoie de un rezervor nesecat de funcții publice în teritoriu prin care să-și satisfacă clientela politică“, spun liberalii clujeni.


De aceea liberalii le atrag atenția celor din UDMR că fac jocul Bucureștiului și al partidelor extremiste.

„Trăgând doar la căruța propriilor interese, cei din UDMR nasc controversele dintre etniile transilvane, care în loc să militeze pentru prosperitate comună regională, își împart energiile și ambițiile în dispute fără sens și finalitate despre supremația uneia sau al alteia dintre etnii.


Încurajarea separaționismului etnic este o politică care îndepărtează din ce în ce mai mult momentul adevăratei autonomii regionale“, spun liberalii clujeni.

Etichete: UDMR cluj pnl cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter