Politică

Atac DUR la Ponta, Tăriceanu şi Meleşcanu: „Aceşti ticăloşi vor pune cătuşe DNA ca să nu le pună DNA-ul lor”

Alături de candidata Elena Udrea, la congresul PNŢCD, preşedintele Traian Băsescu s-a lansat într-un atac extrem de dur la adresa prezidenţiabililor, menţionându-i pe Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu despre care a spus că au „mentalităţi retrograde care astăzi s-ar întoarce la rânduiala dinainte de revoluţie”.

sursa foto: stiripesurse.ro sursa foto: stiripesurse.ro

 „Aceşti ticăloşi vor pune cătuşe DNA ca să nu le pună DNA-ul lor, vor pune ei cătuşe ÎCCJ în numele democraţiei, prin legi”, a comentat el.

Şeful statului a spus că alegerea unui candidat „care dispreţuieşte statul de drept va putea însemna o întoarcere în timp a României”.


”Alegerea unui candidat care dispreţuieşte statul de drept, care îşi are rădăcinile educaţionale în regimul trecut sau care are mentori venind din regimul trecut ar putea însemna o întoarcere în timp a României, o abandonare a luptei pentru curăţarea statului. Democraţia şi statul de drept nu sunt un bun definitiv câştigat în România. Tot ceea ce s-a câştigat, pas cu pas, se poate pierde în câteva săptămâni. Aceşti ticăloşi care ar întoarce România înapoi nu vor lucra nici cu armata, nici cu structurile de securitate, ci pur şi simplu cu forţa politică pe care o au în Parlament. Vor schimba legi, vor pune cătuşe DNA-ului, ca să nu le pună DNA-ul lor, vor pune ei cătuşe ÎCCJ în numele democraţiei, prin legi. Acesta este marele pericol pe care România îl are în faţă. Depinde de români dacă vor avea forţa să voteze un candidat care să nu facă drumul întors sau n-o vor avea şi atunci vor constata că este prea târziu”, a spus Traian Băsescu, prezent la congresul PNŢCD de la Poiana  Braşov, citat de Mediafax.

Şeful statului a instat că urmele vechiului regim comunist nu sunt şterse şi că nu au dispărut din viaţa de zi cu zi, iar astăzi este nevoie mai mult decât oricând de solidaritate pentru a putea construi o Românie a statului de drept, în care legea şi şansele să fie egale pentru toţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter