Politică

Daniel Buda: “Revoluţia” lui Ponta în domeniul fondurilor europene, o prostie!

Preşedintele PDL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, critică pretinsa “revoluționare” a sistemului de aprobare a proiectelor pentru fonduri europene, anunțată zilele trecute de către Guvernul Ponta.

Daniel Buda arată că această nouă metodă, bazată pe principiul “primul venit – primul servit” înseamnă fraudă, corupție și abandonarea criteriului calității iar în realitate, repartizarea fondurilor europene se va face celor care au acces la informație – adică clienților actualei puteri.

„Reamintesc opiniei publice experiența de anul trecut, când, în luna august, depunerea cererilor pentru ajutor de stat  a constituit o adevărată bătaie de joc la adresa IMM-urilor. Cu această ocazie, întreaga “sesiune de înregistrare on-line”, așa cum a fost ea gestionată de autoritățile guvernamentale a fost, în fapt, doar o mascaradă ce a durat mai puțin de șase minute. Sesiunea a fost deschisă la ora 8:30 și declarată închisă la ora 8:35:41, ca urmare a epuizării plafonului de 500 de milioane de lei. Deficiențele înregistrate atunci în desfășurarea procedurii – blocarea repetată a serverului, mesajele frecvente de “eroare” primite de potențialii aplicanți – au ridicat suspiciuni grave cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri. Tot așa doreşte Guvernul Ponta să repartizeze și fondurile europene pentru viitorii șapte ani?


Românii nu au nevoie de un “model unic”, cum este cel anunțat de ministrul Fondurilor Europene, ci de un sistem funcţional, care să acorde egalitate de șanse tuturor potențialilor beneficiari“, spune europarlamentarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter