Politică

VIDEO Boc: Nu sunt candidatul optim pentru alegerile din 2014

Fostul premier al României, Emil Boc spune că nu se va mai despărți de clujeni și că o variantă mai bună decât Klaus Iohannis este Elena Udrea pentru alegerile prezindețiale.

Actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat în cadrul emisiunii „Bună seara, România” de pe B1 TV că nu a ales să candideze la alegerile prezidențiale din 2014 întrucât le-a promis clujenilor că nu îi va părăsi a doua oară și pentru că nu se consideră candidatul optim pentru aceste alegeri. „Nu candidez pentru că le-am promis clujenilor că a doua oară nu mai plec, iar ei mi-au făcut marea onoare de a-mi oferi votul lor a doua oară într-o atmosferă foarte grea. Și apoi, nici nu cred că eu eram un candidat optim pentru alegerile din 2014. Sunt un om realist și știu când merită să îți asumi o candidatură, când ești credibil. Nu sunt acel candidat care să îl ceară timpul prezent”, a spus Emil Boc.

El a precizat că erau două soluții favorabile pentru alegerile din noiembrie 2014. „Să se unifice dreapta din timp și să aibă un candidat, era foarte bine și ideal, sau fiecare aleargă pe culoarul propriu, iar alegerile vor simplifica procesul electoral și candidații iar în turul doi vor fi doar doi candidați”, a mai spus acesta.


Emil Boc a adăugat că cel mai probabil Teodor Meleșcanu va intra în cursa prezidențială. „Am văzut declarațiile lui Teodor Meleșcanu. Pare un om care are deja semnăturile și doar își pregătește momentul anunțării, probabil luni. Eu cred că va intra în cursă, amplificând și mai mult gălăgia de pe dreapta. Din zvonuri știu că l-au ajutat să strângă semnăturile rezerviștii domnului Dogaru”, a completat Boc.

Despre candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, Emil Boc a afirmat că nu are carisma necesară să convingă cetățeanul, Elena Udrea fiind un candidat mai potrivit. „Iohannis nu are carisma necesară să convingă cetățeanul nehotărât sau pe cel care a votat cu altcineva, să-l voteze în turul doi. Elena Udrea are șansa de a inspira spiritul PDL, în schimb”, a completat acesta.


Autonomia Ținutului Secuiesc e un proiect total neconstituțional

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc prezentat de UDMR este doar o formă a politicienilor maghiari de a aduna voturi, gândit strategic odată cu organizarea referendumuluin din Scoația. „În primul rând, ei au crezut că dacă își lansează proiectul în ziua referendumului din Scoția, dacă va trece vor fi pe cai mari. Ghinion! Scoția a spus nu, Europa răsuflă ușurată, cel puțin pentru moment. Dacă începi măsuri secesioniste în Uniunea Europeană, se deschide cutia pandorei, ceea ce e foarte riscant. Bine că s-a rezolvat”, a declarat acesta.


Despre proiectul de Autonomie a Ținutului Secuiesc Emil Boc spune că este un proiect complet neconstituțional, o formă a UDMR-iștilor de a aduna voturi. „Este o temă de campanie pentru UDMR în această perioadă. Dar și din avion dacă te uiți, vezi că acest proiect este neconstituțional cap-coadă. N-are nicio șansă să intre în vigoare cât este valabilă această Constituție. Cred că e produsul politicienilor maghiari pentru a-și câștiga voturi”, a completat edilul Clujului.


Ordonanța privind migrația aleșilor locali este o barbarie electorală realizată de PSD

Emil Boc a afirmat, vineri seară, că ordonanța de urgență privind migrația aleșilor locali este „o barbarie din partea PSD”. „Legea privind migrația aleșilor locali este o barbarie electorală realizată de PSD. Reprezintă incapacitatea PSD de a înțelege valorile democrației, nu se poate să ademenești niște primari să treacă de partea puterii, ca apoi să le dai mecanisme financiare. Ține de experiența democratică”, a spus Emil Boc.

El explică că legile cu care se laudă Victor Ponta sunt legi făcute pe timpul guvernării Boc. „Legile cu care se laudă premierul, sunt ale noastre, făcute de PDL”, a completat fostul premier.


Emil Boc: N-am crezut niciodată în fuziunea PNL - PDL. Ideal era o fuziune PMP - PDL

Emil Boc a declarat în cadrul aceeasși emisiuni tv că n-a crezut niciodată în fuziunea PNL cu PDL, varianta ideală fiind o fuziune PMP - PDL. „N-am crezut niciodată în fuziunea PNL - PDL. Două soluții ar fi fost mai bune pentru PDL: era ideală o fuziune cu PMP și cu siguranță se duceau cu un candidat în turul doi, sau cel mult să se fi dus spre o alianță cu PNL, nu o fuziune”, a declarat Emil Boc.

Boc spune că mai mulți PDL-iști s-ar identifica mai mult cu Elena Udrea decât cu Klaus Iohannis. „Eu cred că există această posibilitate ca mulți PDL-iști să se identifice mai mult cu Elena Udrea, ea decât cu Iohannis”, a completat Boc.

Acesta a mai precizat că în Partidul Democra Liberal nu mai există spiritul de învingător pe care partidul l-a avut dintotdeauna.

Ultimele Stiri
abonare newsletter