Politică

Partida Romilor se opune proiectului autonomiei propus de UDMR. „Vom cere şi noi autonomie şi vom avea o Românie a ungurilor şi ţiganilor“

Romii din Transilvania nu sunt de acord cu proiectul de autonomie a „Ţinutului secuiesc“, propus de UDMR şi vor trimite Uniunii şi Guvernului un document prin care îşi vor exprima dezaprobarea.

Partida romilor de la Cluj consideră că romii din Harghita, Covasna şi Mureş îşi vor pierde identitatea şi legitimitatea dacă proiectul UDMR va fi aplicat.

„Mai multe organizaţii, ONG-uri, dar şi organizaţia gaborilor cu pălărie, care sunt majoritatea în judeţul Mureş, se opun acestui proiect lansat de UDMR. În cele trei judeţe din Ţinutul Secuiesc locuiesc aproximativ 60.000 de romi“, a declarat Aurel Pascu, liderul regional din Transilvania al Partidei Romilor.


Mai mult, spune el, mai în glumă, mai în serios, dacă proiectul va fi aprobat, vor cere şi romii autonomie. „Vom cere şi noi o autonomie, noi am putea cere autonomie în mai multe zone. Şi vom ajunge într-o Românie a ungurilor şi ţiganilor. Probabil că romii şi cu maghiarii vor decide prezidenţiabilul în România, iar preşedintele va fi jumătate verde, jumătate negru…", a continuat Pascu.

abonare newsletter