Politică

Partida Romilor şi PSD au încheiat un protocol de colaborare la prezidenţiale

Partida Romilor Pro Europa Cluj a încheiat un protocol de colaborare politică cu PSD, la nivelul judeţului, pentru susţinerea lui Victor Ponta la preşedinţie.

Romii îi cer lui Victor Ponta crearea unei noi strategii de îmbunătăţire a situaţiei romilor din România în mai multe domenii, precum educaţia, sănătatea. Romii cer, de asemenea, locuri de muncă, locuinţe şi rezolvarea problemelor sociale.

„Am încheiat cu PSD Cluj un protocol de colaborare politică, cu scopul susţinerii de catre romii din judeţ a candidatului social-democrat Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Colaborarea vizează susţinerea PSD până în 2016. Filiala Cluj a Partidei Romilor cere candidatului Victor Ponta crearea unei noi strategii de îmbunătăţire a situaţiei romilor din România în diferite domenii, precum sănătate, educaţie, locuinţe, locuri de muncă“, a spus Aurel Rosianu, în cadrul unei conferinţe de presă.


În opinia acestuia, Victor Ponta ar trebui sa sprijine romii în iniţierea şi implementarea unor programe de finanţare privind integrarea membrilor etniei în societate şi identificarea unor soluţii de stopare a migrării romilor în alte state.De asemenea, aceştia cer rezolvarea problemei comunităţii de romi din Pata Rât, mai exact integrarea lor.

Aproximativ 15.000 de romi din judet vor vota, la alegerile prezidentiale.

abonare newsletter