Politică

Politicienii fac glume sinistre. Rus este expertul în domeniu!

Opoziţia de la Cluj „taxează“ declaraţia lui Ioan Rus de zilele trecute, de la împărţirea microbuzelor şcolare: „La primarul ungur i-am dat cu defecţiuni la partea de frânare”. Gluma îl reprezintă pe ministrul Transporturilor, subliniază reprezentanţii ACL.

Prezent vineri, la Cluj, la ceremonia de predare/primire a şapte microbuze şcolare, ministrul Transporturilor Ioan Rus a vorbit pompos despre importanţa educaţiei în România şi a făcut şi o glumă neinspirată.

Întrebat de jurnalişti cum răspunde acuzaţiilor unor primari liberali, potrivit cărora a acordat microbuzele pe criterii politice, Rus a răspuns că majoritatea primarilor care au primit microbuze „sunt PD-şti şi liberali, deci acuză pe bună dreptate“, apoi a continuat spunând : „Vedeţi că la domnul primar ungur i le-am dat cu probleme la partea de frânare“, referindu-se la primarul din Cătina, de etnie maghiară, cu nume românesc, Alexandru Bota. Gluma lui Rus este cu atât mai proastă cu cât, de fapt cu microbuzele vor circula elevii, nu primarul.


O gafă în stilul Ioan Rus

Gluma macabră a lui Rus nu rămâne însă „netaxată“ de liberali. Preşedintele executiv al ACL Cluj, Mihai Seplecan nu se declară surprins de glumele lui Ioan Rus şi subliniază că microbuzele ajung la copii, nu la primar. „Nu îl atac, nici nu îl scuz pe Ioan Rus pentru această glumă. Consider că este o glumă în stilul PSD, asemenea celei făcute de Vanghelie, care spunea că nu contează că avem dosare, mergem înainte…E un dar al PSD să facă astfel de glume. Mai grav mi se pare faptul că împărţind acele microbuze, ei au încercat practic să-i atragă pe primarii noştri la ei“, a declarat Mihai Seplecan. 

La rândul său, senatorul PDL Alin Tişe critică gluma sinistră a lui Ioan Rus. „O glumă proastă, desigur, în stilul lui Ioan Rus…dar nu mă priveşte pe mine, e problema etnicilor maghiari să reacţioneze. Sau probabil că ei o înţeleg“, a spus Alin Tişe. 


Glume între colegii de partid

Altora, în schimb, gluma lui Rus nu li se pare de prost gust, cum este chiar cazul primarului de la Cătina, coleg de partid cu Rus.

Se pare că astfel de glume sunt gustate doar de social democraţi.  „A fost doar o glumă între Ioan Rus, Vakar Istvan şi mine, nu m-a deranjat. Sunt de etnie maghiară, noi pe aici suntem mulţi aşa“, spune chiar primarul de etnie maghiară, cu nume românesc, Alexandru Bota.   


Declaraţia lui Rus, „în vizorul“ CNCD

Declaraţia lui Rus a ajuns şi în vizorul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, (CNCD), Reprezentanţii instituţiei spun că aceasta va fi luată în discuţie în cadrul şedinţei săptămânale, care va avea loc miercuri.

„Am auzit această declaraţie, am decis că vom discuta pe marginea ei în şedinţa de miercuri, acum nu mă pot antepronunţa“, a declarat Asztalos Csaba Ferencz, director CNCD.


„Turneul“ PSD

Vă reamintim, sfârşitul săptămânii trecute a fost marcat la Cluj de prezenţa mai multor miniştri PSD şi a premierului Victor Ponta.

A fost nevoie de trei miniştri pentru împărţirea a şapte microbuze şcolare. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, al Muncii, Rovana Plumb şi cel pentru Dialog Social, Aurelia Cristea au participat la momentul festiv de predare/primire a microbuzelor şcolare. Cele şapte comune care au primit microbuze şcolare sunt Aghireşu, Călăţele, Cojocna, Corneşti, Frata, Panticeu şi Cătina.

Ultimele Stiri
abonare newsletter