Politică

Tişe: „Prin ordonanţa migraţiei aleşilor se deturnează voinţa alegătorilor“

Senatorul clujean Alin Tişe subliniază că pentru PSD nu contează cu cine votează românii: „emit o Ordonanţă de Urgenţă şi consideră că s-a votat cu ei“, arată parlamentarul PDL care critică din nou „ordonanţa traseiştilor“.

Alin Tişe spune că ACL va cere în justiţie ca numărul de mandate din procesele verbale ale alegerilor de la fiecare BEJ să fie restabilite.

În opinia lui Tişe, Ordonanţa de Urgenţă privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, o lovitură de stat cu adevărat.


„Prin acest instrument se deturnează voinţa alegătorilor prin faptul că consilierii nu au fost votaţi uninominal, partidul fiind cel care a primit voturile.

Până ieri, un consilier PNL care vota alături de PSD putea fi demis, iar PNL desemna un alt consilier fidel partidului. Unii dintre ei ar fi votat cu PSD-ul, dar se temeau că vor pierde locul.


De mâine însă, un consilier cumpărat se poate înscrie la PSD. După 45 de zile, legea revine la regula iniţială, deci PSD îl poate înlocui pe fostul consilier PNL cu un membru PSD oricând doreşte şi pentru orice motiv. Deci, locul câştigat de PNL în alegeri ajunge sub decizia politică a PSD prin Ordonanţă de Urgenţă.

Dacă se emit acum ordonanţe şi legi premeditat neconstituţionale, ne punem întrebarea ce se va întâmpla la anul dacă PSD va avea şi preşedintele? Avocatul Poporului nu sesizează CCR, iar preşedintele promulgă şi el  legea fără să sesizeze Curtea. Vom avea  publicate în Monitorul Oficial şi vom funcţiona după legi neconstituţionale. Pericolul vizează statul de drept şi democraţia“, a spus Alin Tişe.


De altfel, PDL-ACL a atacat la Curtea de Apel ordonanţa, a sesizat Avocatul Poporului, Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană şi va sesiza inclusiv CCR.

„Vom cere în justiţie ca numărul de mandate din Procesele Verbale ale alegerilor de la fiecare BEJ să fie restabilite, pentru că mandatele sunt ale partidelor politice nu ale consilierilor“, a completat Tişe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter