Politică

Macovei: „Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, să invoce urgent neconstituționalitatea OUG care face comerț cu primari și comunități“

Europarlamentarul Monica Macovei spune că orice zi în care OUG care permite migrația aleșilor locali este în vigoare și se aplică este o încălcare prelungită a Constituției și „un pas către comerțul cu voturi, urmărit de PSD“.

„Nu a existat niciun motiv pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență, iar motivul imoral al PSD de a cumpăra votul oamenilor nu este unul constituțional. O lege nu poate fi bună pentru ani de zile, apoi pentru 45 de zile legea nu mai este bună și o suspendăm pentru că așa vor Ponta și Dragnea, urmând să redevină “bună”. 

Decizia lui Victor Ciorbea de a amâna până săptămâna viitoare sesizarea Curții Constituționale pune la îndoială că este avocat al poporului, și nu al partidelor. CCR trebuia sesizată ieri, când a fost publicată OUG care comercializează primari, cu intenția comercializării voturilor.


Cumpărarea și tranzacționarea primarilor, sub șantajul fondurilor, legiferate de Guvernul Ponta, a atras deja îngijorarea partenerilor occidentali ai României. Și din nou, Ponta și PSD dinamitează prestigiul și credibilitatea României.

Efectele iresponsabilității politice le simt românii: mai puține investiții, deci mai puține locuri de muncă, deci mai puțini bani și mai multă sărăcie. Toate pentru un scop imoral: să nu piardă Ponta alegerile prezidențiale, iar penalii din politică să scape de justiție“, a declarat Macovei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter