Politică

Cum a argumentat Monica Macovei plecarea din PDL

Monica Macovei a demisionat din PDL şi intenţionează să candideze la preşedinţie ca independent. După anunţul lui Macovei, liderul PDL Vasile Blaga a declarat că nu este surprins de gest. Cum şi-a argumentat Macovei gestul?

Macovei a argumentat că este o decizie gândită îndelung, nu e un gest făcut în pripă.

„Cred că ceea ce se întâmplă azi cu PDL este greșit.


Se fac tot felul de înțelegeri de la o zi la alta. Ne-am trezit cu un candidat pe care nu îl cunoaștem, nu-i știm proiectele pentru România și, după cum singur a spus, este “din alt film”.

(...) Știm că în ultimii ani domnul Johannis a făcut înțelegeri cu PSD și Voiculescu, a fost chiar premierul lor desemnat. Astăzi ni se spune să-l votăm pentru că reprezintă dreapta.


Din păcate, ultimele decizii ale liderilor PDL au indus multă confuzie. Nu am înțeles de ce PDL nu poate avea propriul candidat la alegerile pentru funcția de președinte“, a spus Macovei.

Europarlamentarul mai arată că unii lideri ai partidului au fost mai interesați de combinațiile de culise, decât de binele partidului și al țării.


„Nu mă înscriu în niciun alt partid politic. Candidez independent, pentru că sunt convinsă că românii merită un Președinte al lor, nu un Președinte al partidelor.

Sunt singurul om care, în 25 de ani, vă dă, în mod real, această șansă. Un președinte care să fie cu adevărat independent de partide, așa cum spune Constituția, un președinte care să apere interesele cetățenilor, un președinte care să garanteze interesele naționale ale României alături de partenerii noștri din NATO“, a mai spus Macovei.

abonare newsletter