Politică

Ioan Rus susține că România nu are nevoie de autostrăzi, ci de drumuri expres

Ministrul Transporturilor Ioan Rus susține că de fapt România nici nu are nevoie de autostrăzi, ci de o rețea de drumuri expres. Asta în ciuda faptului că predecesorul său, Dan Șova, promitea nu mai puțin de 2000 de kilometri de autostrăzi.

La începutul lunii aprilie, fostul ministru al Transporturilor Dan Șova anunța că până în 2020 România va avea 2000 de kilometri de autostradă. La doar câteva luni distanță, Șova este contrazis de succesorul său Ioan Rus, informează b1.ro. Acesta susține că România nici nu are nevoie de atâția kilometri de autostradă ci de drumuri expres. Proiectul pentru aceste drumuri va figura în Master Planul General pentru Transporturi.

Conform ministrului Transporturilor, și companiile chineze s-ar putea implica în investițiile de infrastructură din țara noastră.


”Ca bază de dezvoltare economică a României în următorii ani probabil că și companiile chineze vor putea participa la modernizarea a 14 mii de km de cale ferată. Ceea ce înseamnă 2.500 de kilometri de drumuri expres și în jur de 3.000 kilometri de drumuri regionale și ceea ce înseamnă 1.000 kilometri de autostradă”, a spus ministrul Transporturilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter