Politică

Siegfried Mureșan: „3,5 milioane de euro vor fi alocați pentru locuri de muncă în Cluj”

Europarlamentarul Partidului Mișcare Populară, Siegfried Mureșan, a declarat în cadrul unui interviu că 3,5 milioane de euro vor fi alocați în următoarea perioadă pentru crearea mai multor locuri de muncă în județul Cluj.

În interviul acordat pentru evz.ro, europarlamentarul PMP declară că imediat cum a ajuns la Bruxelles s-a pus pe treabă fiind numit și vicepreședintele Comisiei pentru Bugete. El spune că proiectul care ar face posibilă crearea de locuri de muncă în Cluj va fi adoptat în Comisia de Buget pe 11 septembrie și în plenul Parlamentului European în săptămâna 15-18 septembrie.
„Nu am avut nevoie de timp de acomodare în Parlamentul European deoarece eu fusesem înainte de alegeri consilierul principal pe afaceri economice al Partidului Popular European. M-am putut apuca de treabă din prima zi, așa cum am promis în campanie. Așa se face că am fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și mi-a fost deja alocat un prim raport in Parlamentul European.
Am devenit raportorul Parlamentului European pentru un proiect care prevede alocarea a 3,5 milioane de euro pentru crearea de locuri de muncă în județul Cluj după ce mai mult de 1.500 de oameni și-au pierdut locurile de muncă la Combinatul de Sârmă de la Câmpia Turzii. Acești oameni sunt fără locuri de muncă de doi ani de zile, Comisia Europeană a întârziat foarte mult aprobarea acestui proiect, iar acum Parlamentul European trebuie să aprobe la rândul său acest proiect. Eu am devenit raportor al Parlamentului în luna iulie, în primele mele săptămâni de mandat, iar pe 23 iulie am prezentat deja în prima lectură raportul meu în Comisia de Buget a Parlamentului European. El va fi adoptat în Comisia de Buget pe 11 septembrie și în plenul Parlamentului European în săptămâna 15-18 septembrie. Vreau ca banii să ajungă cât mai repede în România, iar acești oameni să poată fi ajutați să își găsească locuri de muncă”, a declarat europarlamentarul.
În ceea ce privește alocarea celor 3,5 milioane de euro, Siegfried spune că o metodă este înființarea unei întreprindere sociale care să genereze 250 de locuri de muncă.
„Sunt două metode prin care cei rămași fără locuri de muncă vor fi ajutați. În primul rând, informare și consiliere profesională, cursuri de reconversie profesională, stagii de practică, mentorat la locul de muncă, alocații pentru interviuri de angajare, suport financiar pentru certificarea într-un program de formare profesională. În al doilea rând, va fi înființată o întreprindere socială care va genera 250 de locuri de muncă. Obiectivul meu este ca raportul să fie votat în plenul Parlamentului European în săptămâna 15-18 septembrie. Apoi Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene va trebui să aprobe raportul iar apoi banii vor fi virați foarte repede: în maxim două săptămâni.”
Siegfried Mureșan a devenit europarlamentar după ce a candidat pe listele Parrtidului Mișcarea Populară pe locul doi. Europarlamentarul a mai lucrat în Bundestag, după care a fost consilier al PPE pe probleme economice în Parlamentul European.

Ultimele Stiri
abonare newsletter