Politică

Funar: „Unul dintre obiectivele OUG care dă libertate la migrația politică este autonomia Ținutului Secuiesc”

Candidatul la alegerile prezindețiale, Gheorghe Funar, susține că în spatele deciziei de reintroducere a migraţiei politice a primarilor, preşedinţilor de Consilii judeţene şi a consilierilor locali şi judeţeni, votată joi în Parlament, se ascund mai multe decizii care încalcă Constituția României.

Gheorghe Funar Gheorghe Funar

După cum spune fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, opinia publică din România şi din Uniunea Europeană (UE) a fost şocată de adoptarea de către Guvernul Ponta III (PSD, UDMR, PC şi UNPR), a ordonanţei de urgenţă vizând suspendarea aplicării Legii privind Statutul aleşilor locali, pe timp de 45 de zile.

Funar spune că Guvernul Ponta III, nu s-a consultat, dar nici măcar nu a înştiinţat structurile asociative ale aleşilor locali, în legătură cu reintroducerea migraţiei politice a primarilor, preşedinţilor de Consilii judeţene şi a consilierilor locali şi judeţeni, aşa cum îi obligă legislaţia existentă.


Proiectul acestei ordonanţe prevedea un interval de 10 zile în care aleşii locali să poată migra spre PSD şi alte formaţiuni politice. Ulterior, în textul final al ordonanţei a fost prelungit termenul la 45 de zile, timp care să se suprapună peste campania electorală pentru alegerea Preşedintelui României.

Gheorghe Funar spune că „în spatele acestei ordonanţe de urgenţă se ascund cel puţin următoarele obiective urmărite de către Guvernul Ponta III şi candidatul PSD la funcţia de Preşedinte al României:


1. Fraudarea alegerilor prezidenţiale, în principal, prin votul multiplu ce va fi practicat de participanţii la turismul electoral din 2 şi 16 noiembrie a.c., precum şi prin valorificarea tuturor pârghiilor pe care le au primarii cu scopul de a-i determina pe alegători să-l voteze pe candidatul Victor Viorel Ponta ca Preşedinte al României.

2. Formarea unui mare „paravan” după care Ungaria şi UDMR să înfăptuiască şi să declare autonomia teritorială şi pe criterii etnice a aşa-zisului ţinut secuiesc, la 20 octombrie 2014, cu ocazia sărbătoririi celei de a III-a zi naţională  a Ungariei din acest an.


3. Vânzarea terenurilor agricole, sub coordonarea directă a premierului Ponta, la state străine şi persoane juridice străine, cu încălcarea Constituţiei şi fără ştirea Poporului Român.

4. Pregătirea unei noi etape de jefuire a bogăţiilor naturale ale Poporului Român, la cele mai mici redevenţe din lume, începând cu anul 2015.


5. Ascunderea adevărului privind uriaşele retrocedări ilegale de clădiri, terenuri şi păduri din Ardeal către Ungaria, persoane juridice şi persoane fizice maghiare.

6. Abaterea atenţiei cetăţenilor români, mai ales a celor cu drept de vot, de la programul electoral formal al candidaţilor Puterii şi Opoziţiei.


7. Ascunderea înţelegerii secrete dintre partidele politice parlamentare, poreclite de Stânga şi de Dreapta, la alegerile din noiembrie a.c., pentru funcţia de Preşedinte al României, respectiv:

a) Stânga va achiziţiona, în viu, aleşi locali, mai ales primari şi preşedinţi de Consilii judeţene care sunt cercetaţi penal.

b) Dreapta a declarat că nu va primi traseişti, dintre aleşii locali, dar nu a făcut un apel la aceştia, care sunt membrii ai PDL şi PNL, ca să nu părăsească aceste partidele şi nici nu i-a avertizat că riscă să le înceteze mandatul, după ce această ordonanţă va fi declarată neconstituţională.

8. Mituirea pre-electorală, din banii publici, a unor aleşi locali şi practicarea traficului de influenţă pentru „sensibilizarea” multora dintre cei aleşi de cetăţeni în iunie 2012”, spune candidatul pentru funcția de Președinte al României.

Joi, 28 august, Guvernul României a votat favorabil Ordonața de Urgență care oferă aleșilor locali 45 de zile pentru a decide dacă își schimbă culoarea politică.

Premierul României declara joi că: „Trebuie să deblocăm activitatea autorităților locale și mai trebuie să facem și un pic de dreptate, că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toți aleșii locali din România în 2012 au fost aleși USL, cu Crin Antonescu și cu Victor Ponta lângă ei, și azi s-au trezit pedeliști, cu Blaga și Iohannis”, declara Victor Ponta.

abonare newsletter