Politică

Emil Boc și Elena Udrea prezenți la inaugurarea zilelor Turzii

Cea de-a XIV a ediție a zilelor Turzii a fost inaugurată în această dimineață la primăria din localitate în prezența reprezentanților Parlamentului și Guvernului României.

La eveniment au luat parte gazdele, primarul Tudor Ștefănie, viceprimarul Lucian Nemeș, dar și invitații speciali ai zilei, Elena Udrea- președintele PMP;  Ministrul delegat pentru Dialog Social- Aurelia Cristea; primarul Clujului-Emil Boc; europarlamentarul PDL-Daniel Buda; deputații Adrian Gurzău, Mircea Irimie și Ioan Moldovan; primarii comunelor învecinate membre ale Comunității Urbane Arieș, membrii delegațiilor străine, oficialități locale și județene, aproximativ 200 de persoane au onorat cu prezentța invitația făcută de primăria Turda.

În dechidere a fost intonat imnul de stat al României, urmat de un moment religios oficiat de protopopul Daniel Crișan.


Primarul Tudor Ștefănie a urat un „Bun venit!” tuturor celor prezenți în sala de ședințe a primăriei, după care a făcut un scurt istoric al zilelor municipiului, preazentând programul acutal al celor trei zile de sărbătoare de aici de la Turda. Edilul șef a vorbit despre realizările administrației locale, dezvoltarea turismului și a infrastructurii, relațiile de cooperare cu celelalte administrații locale din zonă dar și cu instituția Prefectului, Consiliului Județean și Parlamentului României, au fost alte aspecte „atinse” în discursul primarului turdean.

„Aceste trei zile pline de evenimente sunt momentul ideal de-a omagia și aprecia trecutul, istoria dar și ocazia de a sărbători prezentul. Prin brandul ei de astăzi, Turda, orașul Salinei, este desemnat ca fiind port turistic al Transilvaniei, un oraș deschis spre comunicare și ospitalitate. Zilele municipiului Turda sunt și prilej de-a ne aduna în Piața Mare a cetății, astăzi un modern centru pietonal, pentru a ne sărbători și a ne bucura împreună....Este un eveniment destinat tuturor generațiilor, cu activități cultural-artistice, sportive, recreative. Ca administrație, vom continua proiectele de dezvoltare a infrastructurii în toate domeniile de activitate, aici vreau să reamintesc câteva lucruri realizate în ultimul an: finalizarea sistemului de iluminat public, reabilități și modernizări de străzi, reparații capitale și reabilitări la rețele de apă, sistem de monitorizare trafic, reabilitare pod peste Arieș-un obiectiv în execuție, reabilitare și eficientizare în cazul a 12 unități de învățământ, același lucru l-am făcut și la spitalul municipal...” explică primarul Tudor Ștefănie.


În privința proiectelor de viitor, edilul a vorbit despre valorificarea Văii Racilor ca zonă de agerment și promenadă, restaurarea-punerea în valoare și introducerea în circuitul turistic al castrului roman; reabilitarea Casei de Cultură din vecinătatea primăriei, internet în spații publice; continuarea lucrărilor de asfaltare până la atingerea pragului de 95%; situl poluat de la Poșta Rât nu este nici el omis din planurile administrației locale; amenajarea unui parc turistic și de agrement pe 10 ha. amenajarea infrastructurii de turism balnear; o nouă destinație pentru clădirea fostei Judecătorii etc.

La rândul său primarul Clujului, Emil Boc și-a manifestat susținerea pentru proiectele administrației locale turdene, amintind aici Salina Turda, una din marile realizări ale administrațiai locale și aportul adus în definitivarea obiectivului de Elena Udrea pe vremea când era ministrul al Turismului și primarul Tudor Ștefănie.


Președintele PMP, Elena Udrea și candidatul la alegerile prezidențiale din partea acestei formațiuni politice a discutat printre altele și de susținerea pe care o va acorda municipalității turdene în cazul în care va ocupa cea mai înaltă funcție în stat!

„Orașul Turda este foarte cunoscut acum și în afara țării pentru această bijuterie care este Salina, care până acum nu a fost pusă în valoare. Au fost lucruri pe care am putut să le facem și le-am și făcut, vreau să spun că o comunitate are nevoie de lideri, de conducători puternici de oameni care să vrea și să fie în stare să facă ceva, să lase ceva în urma lor. Când domul primar Ștefănie nu va mai dori să candideze sau va ieși la pensie, cu siguranță printre lucurile minunate pe care le lasă în urmă va fi și această salină....Pentru județul Cluj s-au făcut proiecte, prin ministerul dezvoltării în mandatul nostru au venit aici 260 de milioane de euro, la vremea aceea, majoritatea pe fonduri europene. Acestea sunt exemple când oamenii sunt de bună credință și vor să facă ceva, reușesc! ” comentează Elena Udrea.


După deschiderea oficială a zilelor Turzii au urmat arborarea drapelului municipiului în centrul istoric dar și în sensul giratoriu din Piața Romană, deschiderea oficială „Expo Auto” și Expo Flora, inaugurarea târgului meșteșugarilor și manufacturierilor populari, vizitarea targului ONG-urilor locale.

Periplul Elenei Udrea la Turda a continuat cu o vizită la Salină și la fabrica Turdeana, după care va asista la programul artistic susținut în centrul orașului de formațiile locale . De la ora 19 își vor face apariția pe scenă și cei de la DJ Sava&Raluk, urmați de Zdob&Zdub și Smiley.

abonare newsletter