Politică

Seplecan: „PSD insistă să fure aleşi locali!“

Liberalii clujeni le aduc aminte celor din PSD că ACL a reușit să creeze un precent istoric distrugând principala armă a Guvernului: Ordonanța de Urgență.

Până acum, OUG-ul putea fi atacată la Curtea Constituțională doar de Avocatul Poporului, dar ACL a găsit o modalitate prin care să treacă peste lipsa de acțiune a Avocatului Poporului. Aceasta s-a întâmplat săptămâna trecută, când Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea depusă în numele PNL de preşedintele partidului Klaus Iohannis, privind ordonanţa de urgenţă care modifică legea de organizare a alegerilor prezidenţiale, stabilind sesizarea Curţii Constituţionale pentru motivele reclamate de liberali.

Este ceea ce amintesc şi liberalii clujeni. „Să le fie clar faptul că jurisprudența CCR legată de migrația aleșilor locali de la un partid la altul demonstrează că nu există cuvântul “legal” lipit de “migrație”. Să se trezească la realitate și să realizeze că trecerea aleșilor locali de la un partid la altul nu este posibilă fără ca aceasta să nu atragă automat pierderea mandatului, indiferent de jongleriile și mingicăriile lor pseudo-legale.


(...) Îi rog pe cei de la PSD să înțeleagă, chiar și în al 12-lea ceas, că nu se poate da un OUG care să ocolească deciziile CCR. Le reamintesc și faptul că ACL tocmai ce a creat un precedent prin atacarea în instanțele ordinare a unui OUG. Curtea de Apel București a admis solicitarea depusă în numele Partidului Național Liberal de președintele liberalilor, Klaus Iohannis, și a decis sesizarea CCR cu modificările aduse legii alegerii președintelui României introduse prin Ordonanța de Urgență nr. 45/2014“, a declarat liderul executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan.  

Vă reamintim, Guvernul se va reuni joi în şedinţă, ţinând cont că Parlamentul îşi începe sesiunea de toamnă la 1 septembrie, pentru adoptarea mai multor ordonanţe de urgenţă, printre care şi cea prin care aleşii locali au posibilitatea, timp de două săptămâni, să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter