Politică

Monica Macovei despre condamnarea lui Voiculescu: „Dreptatea, legea și justiția au învins astăzi încă o dată”

Europarlamentarul român Monica Macovei consideră că verdictul dat vineri de judecătorii Curții de Apel București în cazul procesului privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare este unul coret, acesta fiind o dovadă a facpului că „avem în România judecători și procurori profesioniști și integri”.

Europarlamentarul român Monica Macovei Europarlamentarul român Monica Macovei

„Verdictul de astăzi în cazul Voiculescu dovedește că avem în România judecători și procurori profesioniști și integri. În acest caz a existat un linșaj mediatic al trustului condamnatului Voiculescu împotriva judecătorilor și procurorilor, dar aceștia au dovedit că legea este egală pentru toți. Judecători și procurori curajoși au aplicat legea și astăzi au învins și sistemul corupt creat de Securitate. Este o lovitură pentru Guvernul Ponta care a fost adus și menținut la putere și de condamnatul Voiculescu, urmaș al Securității Încă o dată se dovedește că dosarele cu politicieni, baroni și “oligarhi” sunt reale, bazate pe probe și nu au fost făcute la comandă politică. Românii au o nouă dovadă că politicienii condamnați nu sunt victimele nimănui, ci doar infractori”, afirmă Monica Macovei într-un comunicat remis presei.

De asemenea, europarlamentarul român a mai spus că, decizia judecătorilor și confiscarea unor bunuri ale condamnatului Dan Voiculescu au fost puse în aplicare în urma directivei sale, adoptate de UE privind confiscarea extinsă a bunurilor provenite din infracțiuni.


„Judecătorii au decis și confiscarea unor bunuri ale condamnatului Voiculescu. Directiva mea adoptată de UE privind confiscarea extinsă a bunurilor provenite din infracțiuni trebuie transpusă urgent și în România. Românii au nevoie de banii care le-au fost furați de infractori. În 2005 am pus bazele justiției independente în România. Iată că astăzi legea s-a aplicat și pentru Voiculescu, un politician toxic și influent”, a mai adăugat Monica Macovei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter