Politică

Seplecan îi face plângere penală Simonei Gaci, secretarul CJ: „Căpuşele din Consiliul Judeţean Cluj se hrănesc din sistemul de stat!“

Liberalul Mihai Seplecan îi reproşează Simonei Gaci, secretara judeţului, întârzierea cu care aceasta le-a dat consilierilor judeţeni rapoartele privind proiectele de hotărâre care vor fi discutate în şedinţa de Consiliu Judeţean de joi. Seplecan atrage atenţia că forul judeţean este „o bombă cu ceas în care toţi ascund diverse lucruri şi nimeni nu îşi asumă nimic“.

„Solicit demisia Simonei Gaci şi a şefului de la Juridic, Ştefan Iliescu şi de asemenea, le voi face plângere penală deoarece, conform legii 215 din 2001, cu cinci zile înainte de o şedinţă de consiliu judeţean trebuie să ni se dea rapoartele asupra tuturor proiectelor de hotărâre şi avizele de legalitate, lucru care, deşi noi avem şedinţă joi, nu s-a întâmplat.

Mai exact, noi, consilierii PNL, PDL, PPDD am avut astăzi, de la ora 11:00 o şedinţă în care l-am convocat pe Ciceo, în privinţa proiectului privind aeroportul şi nu aveam, la ora aceea, avizele.


Abia astăzi, la ora 11:30 ne-a adus la cunoştinţă avizele de legalitate asupra celor patru proiecte de hotărâre care, din punctul meu de vedere, sunt pentru judeţul nostru, cele mai importante proiecte de după 1990 încoace. Celelalte proiecte importante sunt cele referitoare la revocarea din funcţie a lui Ioan Olelelu, alegerea altui consilier ca vicepreşedinte, delegarea noului vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar“, a explicat Seplecan.

Astfel, arată liberalul, nu s-a respectat legea, de a se prezenta o situaţie înainte cu cinci zile de şedinţă, „s-a tăinuit informaţia, şi ne-a obstrucţionat accesul la informaţie, astfel încât să putem vota în cunoştinţă de cauză“.


Consilierul judeţean mai arată că un asemenea blocaj nu a mai existat în istoria forului judeţean, iar prin aceste proiecte s-ar fi deblocat situaţia în administraţie, precum şi în regii.

„Vreau ca DNA să se autosezize împotriva Consiliului Judeţean, care este o bombă cu ceas. Toţi ascund diverse lucruri şi nimeni nu îşi asumă nimic. Sunt nişte căpuşe care se hrănesc din sistemul de stat. Iar dacă până acum am cerut doar demisii, de acum voi cere controale şi verificări. Sunt neşantajabil şi voi pune mereu lucrurile pe masă.


De asemenea, mai vreau să subliniez că dacă una dintre acuzaţiile aduse lui Rareş Pop se referea la faptul că ţine de funcţia la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Traficul Rutier, chiar dacă PNL ieşise de la guvernare, vreau să se judece şi de ce Oleleu, PSD, Gaci ţin de acea funcţie în CJ deşi, acolo sunt alte majorităţi acum“, a completat Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter