Politică

Partidul Popular Maghiar din Transilvania ar putea avea un candidat la alegerile prezidenţiale

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) ar putea avea un candidat la alegerile prezidenţiale din acest an. Preşedintele formaţiunii, Toro T. Tibor, consideră că liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu poate transmite mesajele comunităţii maghiare.

Preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, a declarat, vineri, la Universitatea "Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, că alegerile prezidenţiale din acest an sunt foarte importante pentru comunitatea maghiară, care trebuie să spună care sunt aşteptările ei de la statul român, scrie mediafax.ro

"La prezidenţiale să spunem clar la ce ne aşteptăm de la statul român. Să spunem pentru loialitatea maghiarilor, ce trebuie să facă statul român pentru noi. Vom putea vorbi despre autonomie, despre drepturile colective. Loialitatea se manifestă prin faptul că plătim dări, impozite, la modul mult mai serios decât românii şi avem aşteptări şi putem spune ce fel de Românie ne imaginăm noi. PPMT îşi imaginează o Românie federală, este un subiect tabu. (...) Un sistem de stat federal pentru România ar însemna secolul 21. Putem expune aceste pachete de idei, ca mesajele noastre să ajungă şi la societatea românească, nu doar la maghiari sau la comunitatea maghiară internaţională”, a spus Toro.


Totodată, acesta a criticat UDMR, despre care a spus că a avut un rol la guvernare în ultimii 15 ani, dar "nu a avut niciun rezultat din punctul de vedere al politicii naţionale”.

Totodată, Toro a spus că nu crede că în campania electorală pentru Preşedinţie preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, poate transmite mesajele comunităţii maghiare, motiv pentru care PPMT ar putea să se gândească la un candidat propriu, la alegerile prezidenţiale.


 

Etichete: presedentia PPMT
Ultimele Stiri
abonare newsletter