Politică

Emil Boc, marele absent de la fuziunea PNL-PDL, pe care o critică

Fostul președinte al PDL Emil Boc a anunțat, astăzi, că nu va participa la Congresul de fuziune dintre Partidul Democrat Liberal şi PNL, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

În opinia lui Boc, soluția este alianța, nu fuziunea.

„Îmi păstrez același punct de vedere negativ cu privire la topirea PDL în PNL și nu voi participa la Congresul de fuziune, dar sunt un susținător categoric al Dreptei pentru a câștiga alegerile prezidențiale din această toamnă, cu un candidat care să îl bată pe Victor Ponta în turul doi. Eu am rămas la punctul de vedere că alianța este soluția pentru aceste alegeri și nu fuziunea prin absorbție“, a spus Emil Boc.


În ceea ce priveşte fuziunea Forței Civice cu PDL, aceasta este, potrivit lui Boc, „incoloră, inodoră“. De asemenea, referitor la posibila candidatură a Monicăi Macovei la prezidențiale, fostul premier a precizat că procedural nu se mai poate face nimic, deoarece PDL și-a desemnat deja un candidat.

La întâlnirea democrat liberalilor de sâmbătă, vor participa de la Cluj 27 de delegaţi aleşi, precum şi delegaţi de drept, mai exact preşedinţi, deputaţi, reprezentanţi ai Parlamentului European.


La prezidenţiale, ca Alianţa Creştin Liberală

Zilele trecute, liderul PDL Vasile Blaga a anunţat că numele sub care vor funcţiona PNL şi PDL până când partidul rezultat din fuziunea celor două partide va trece toate etapele legale va fi Alianţa Creştin Liberală.

Anunţul a fost făcut de liderii PDL şi PNL, iar decizia finală va fi luată în congresele programate la sfârşitul săptămânii.


„Am avut ultima şedinţă între delegaţiile PDL şi PNL dinaintea convenţiilor şi a congresului PNL. Am analizat cercetările sociologice referitoare la numele pe care ar trebui să îl poarte alianţa electorală PDL-PNL. El va fi Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL“, a declarat Vasile Blaga, preşedintele PDL.

La rândul său, preşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat că în 5 august ar urma să fie anunţat candidatul dreptei pentru prezidenţiale.


„Am constatat că avem doi candidaţi: domnul Predoiu din partea PDL şi subsemnatul din partea PNL. Am convenit să demarăm sondaje săptămâna aceasta. Şi de o parte, şi de cealaltă va fi stabilită o casă de sondare. Aşteptăm rezultatele până cel târziu în 4 august, urmând ca în 5 august să anunţăm cine va fi desemnat candidatul Alianţei Creştin Liberale“, a spus Iohannis.

Macovei a cerut o reevaluare

În contextual noii alianţe dintre cele două partide, unii democrat liberali au cerut o reevaluare a procesului de desemnare a candidatului la alegerile din noiembrie. O poziţie a venit din partea europarlamentarului PDL Monica Macovei. Ea a susţinut că „indiferent cum va fi conceput acest proces de selecție, sondaj sau o altă metodă, fiecare potențial candidat trebuie reevaluat“. „În acest nou context al alianței dintre PNL și PDL, am dreptul și cer să fiu inclusă în procesul de măsurare a condidaților dreptei pentru alegerile prezidențiale”, a declarat zilele trecute, Macovei. O replică tăioasă a venit chiar din partea liderului PDL Vasile Blaga care a spus că „aici nu e pe toane“. 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter