Politică

Seplecan îl acuză pe Oleleu de „tăinuire“ în cazul aeroportului şi cere demisia acestuia

Consilierul judeţean liberal Mihai Seplecan cere demisia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ioan Oleleu pentru faptul că nu a adus la cunoştinţa opiniei publice şi a consilierilor judeţeni ce se întâmpla în privinţa proiectului care viza aeroportul.

Astfel, Seplecan subliniază trei aspecte care, arată el, dau de gândit şi pentru care Oleleu ar trebui să demisioneze din funcţie.

„În primul rând- expertiza sau acel raport despre care vorbea David Ciceo, ţinută secretă de Oleleu.


În al doilea rând, cer demisia lui Oleleu pentru că timp de doi ani, ca şi responsabil al proiectului, de la nivelul conducerii, a tăinuit ce s-a întâmplat acolo. Oleleu nu a adus la cunoştinţa consilierilor judeţeni şi a opiniei publice ce se întâmpla. Acum a făcut un raport pe care l-a adus la cunoştinţa liderilor de grupuri din CJ, nu a consilierilor judeţeni.

Nu în ultimul rând, mai subliniez un aspect. În luna ianuarie la o şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean s-au votat bugetele regiilor, printre care şi cel al aeroportului. Toţi din USL au votat atunci, printre care şi Ioan Oleleu. Ulterior, a mai fost un punct pe ordinea de zi legat de garantarea împrumutului, iar consilierul Sălătioan a făcut un amendament în ce privea titlul proiectului. Tot USL a votat, inclusiv Oleleu. Dar la votul final, când a trebuit să se voteze garantarea creditului, singurul din USL care nu a votat a fost acelaşi Oleleu.


Şi atunci, el fiind responsabil de la nivelul conducerii şi promotorul garantării creditului, de ce a acţionat astfel…? Mă întreb, dacă la celelalte puncte legate de aeroport a votat, de ce la votul final nu a votat? A fost informat de cineva că DNA urmăreşte pe cineva din Consiliul Judeţean, legat de aeroport?.  Se fereşte de ceva domnul Oleleu...? Pentru toate aceste motive, pentru tăinuire, cer demisia lui Oleleu“, a spus Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter