Politică

Noua prietenie PDL – PNL în Consiliul Local: Totul până la viceprimarul Şurubaru

După „spargerea” opoziţiei din Consiliul Local, primarul Emil Boc şi consilierii PNL au devenit, brusc, foarte amabili unii cu alţii.

În ultima perioadă se conturează alianţa PDL – PNL care ar putea forma un mare partid de dreapta, acesta urmând să fie “adversarul” de moarte al PSD. În aceste condiţii, există semne de întrebare şi asupra unor schimbări la nivel local, mai exact în cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca, condus în prezent de un primar PDL, un viceprimar PDL şi un viceprimar UDMR. Deocamdată, primarul Emil Boc a dat asigurări că nu se va produce nicio schimbare la Consiliul Local şi totul se va desfăşura ca şi până acum. “Clujul funcţionează exact cum a fost şi până acum şi nu se va schimba nimic”, a declarat, miercuri, Emil Boc, în cadrul unei conferinţe de presă după ce a fost întrebat dacă PNL va primi un post de viceprimar în locul lui Gheorghe Şurubaru, viceprimarul PDL.

Schimb de amabilităţi la ultima şedinţă de Consiliu Local

Viitoarea alianţă PDL – PNL a adus totuşi unele modificări în Consiliul Local. Dacă până acum, la şedinţele de Consiliu Local, consilierii PNL şi primarul Emil Boc aveau doar discuţii în contradictoriu şi aproape orice propunere a liberalilor nu era luată în considerare sau, în cel mai bun caz era criticată vehement, la ultima şedinţă toate propunerilor liberalilor au devenit brusc decente şi luate în calcul de către primar. De exemplu, atunci când consilierul PNL Ovidiu Florian a cerut să fie montate băncuţe pe o alee de lângă cimitirul Mănăştur, primarul i-a răspuns că este o propunere rezonabilă. “Am avut ocazia să port un dialog cu preotul paroh al Bisericii Ortodoxe a Maicii Domnului din cimitirul Mănăştur şi în urma discuţiei cu domnia sa vreau să vă transmit o solicitare întrucât aleea din cimitir este una de tranzit, des folosită de cetăţeni. Întrucât urmează perioada de vară şi sunt multe persoane în vârstă care circulă pe acea aleea, rugămintea ar fi dacă am găsi o soluţie prin care să plasăm în locurile umbroase câteva băncuţe”, a solicitat Ovidiu Florian. Primarul Emil Boc i-a promis că solicitarea poate fi realizată. “Este o propunere absolut rezonabilă care poate fi realizată”, a punctat Boc.


Astfel de schimburi de amabilităţi au mai avut loc pe tot parcusul şedinţei.

Fuziune prin comasare şi nu prin absorbţie

Boc a declarat recent că în cazul alianţei PDL – PNL este de preferat o fuziune prin comasare şi nu prin absorbţie. “O fuziune prin comasare ar lăsa deschisă poarta pentru toată lumea de pe partea dreaptă să vină într-un mare partid de dreapta. O fuziune prin absorbţie din punctul meu de vedere nu este cea mai bună soluţie, dar este decizia celor care îşi asumă o asemenea răspundere pentru că, pe de o parte, vor fi sensibilităţi afectate în PDL dacă se va decide să se meargă pe varianta PNL, pe care nu o recomand şi ar închide opţiunea altor formaţiuni de dreapta de a putea să coaguleze într-un mare partid care să nu fie cu denumirea niciunuia dintre ele, dar să fie un nou partid de dreapta şi care să fie o contrapondere reală la tot ce înseamnă PSD”, a comentat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter