Politică

Crin Antonescu a DEMISIONAT din fruntea PNL. Liberalii au votat afilierea la grupul PPE

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a prezentat demisia din fruntea partidului în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional, precizând că decizia sa este irevocabilă şi unilaterală, după ce mai mulţi lideri i-au sugerat să renunţe la acest demers.

Antonescu a făcut anunţul demisiei în cadrul şedinţei BPN, după ce a fost aprobată propunerea sa ca europarlamentarii liberali să se afilieze PPE.

O serie de lideri din BPN i-au sugerat să renunţe la această decizie, însă Antonescu a precizat că decizia sa este irevocabilă şi unilaterală. De asemenea, BPN a convocat Delegaţia Permanentă a PNL care va stabili data congresului extraordinar.


PNL a votat afilierea la grupul PPE

Conducerea PNL a votat trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

"BPN al PNL a decis cu majoritate de voturi, un vot împotrivă şi trei abţineri, ca PNL să se alăture PPE şi europarlamentarii noştri să facă parte din grupului PPE. Decizia va fi supusă atenţiei şi Delegaţiei Permanente", a anunţat Pocora. Ea a adăugat că deocamdată nu face alte precizări.


Purtătorul de cuvânt al PPE, Kostas Sasmatzoglou, a precizat, pentru Mediafax, că Partidul Popular European ar putea discuta şi lua o decizie privind primirea PNL săptămâna viitoare, dacă liberalii români trimit documentaţia necesară la timp.

Preşedintele PPE, Joseph Daul, i-a transmis un mesaj liderului PNL Crin Antonescu, în care salută propunerea acestuia privind eurodeputaţii partidului şi anunţă că popularii europeni sunt gata să demareze rapid toate procedurile necesare pentru aderarea PNL la PPE. "Domnule preşedinte, salut anunţul dumneavoastră privind aderarea la PPE. Împărtăşim aceeaşi viziune că avem nevoie de o forţă politică de centru-dreapta puternică pentru o Europă stabilă şi puternică", se arată în mesajul preşedintelui PPE, conform Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter