Politică

Alegeri la Cluj: PSD -scor istoric, liberalii- „şifonaţi“, democrat liberalii-în stand-by

Alianţa PSD-UNPR-PC a bătut şi la Cluj toate celelalte partide. Liberalii au ieşit „şifonaţi“, iar UDMR le-a luat-o înainte democrat liberalilor. Pe de altă parte însă, potrivit ultimelor calcule, şi candidatul PDL la alegerile europene Daniel Buda ar putea obţine un mandat, în urma redistribuirii voturilor. Astfel, Clujul ar putea trimite în Parlamentul European doi politicieni.

PSD Cluj, scor istoric

PSD a obţinut la Cluj un scor istoric, la alegerile europarlamentare. Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a subliniat astăzi că „sunt cele mai bune rezultate obţinute în judeţul Cluj după revoluţie pentru că am reuşit să câştigăm şi alegerile în judeţ şi în municipii“. În Cluj-Napoca PSD a obţinut 21% din voturi, la Dej, 36,1%, la Câmpia Turzii, 33,6%, la Gherla 32,92%, la Turda, 31,6% iar la Huedin 20%.

„Mă bucur că am reuşit să creăm cadrul în care să depăşim prezenţa la vot din 2009. Cred că tot ceea ce a însemnat programul candidaţilor noştri a contat foarte mult. De asemenea, cred că am avut cea mai bună listă de europarlamentari. Un număr de 16 locuri o să fie ocupate din partea PSD-UNPR-PC, aproape jumătate din mandate. Programul a fost unul foarte bun şi îl vom pune în practică”, a declarat Remus Lăpuşan.


UDMR Cluj: Suntem onoraţi de locul 2

Reprezentanţii UDMR Cluj se declară onoraţi de rezultatul obţinut la nivelul judeţului Cluj, dar se putea şi mai mult, spun aceştia, ca număr de voturi. „Suntem onoraţi de acest loc 2 la Cluj, dar cred că se putea mai mult, ca număr de voturi“, a declarat liderul UDMR Cluj, Mate Andras.

Liberalii de la municipiu: Sub aşteptările noastre!

Liderul PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, a declarat că rezultatele, cel puţin în ceea ce priveşte municipiul Cluj-Napoca, sunt mult sub aşteptări. „Avem undeva la 10%, mult sub aşteptările noastre. Mă aşteptam la 18, 19%, la nivelul municipiului Cluj-Napoca“, a declarat Petran.


Cât au adunat partidele pe municipiu

Social democratul clujean Mircea Jorj a publicat astăzi pe Facebook cifrele strânse de partide la nivelul municipiului.

Alianţa PSD+UNPR+PC  20,9


UDMR 18,26

PDL 16,04


PNL 9,45

Diaconu 9,44


PMP 7,62

FC 3,99

Ultimele Stiri
abonare newsletter