Politică

Victor Ponta: Cred că în 2014 Europa şi România se vor schimba în bine

Premierul Victor Ponta şi soţia sa, Daciana Sârbu, au votat, duminică, la Şcoala 17, "Pia Brătianu", din Bucureşti, preşedintele PSD declarând că miza alegerilor este foarte importantă şi că el se aşteaptă ca schimbările din anul 2014 să fie în bine.

Premierul Victor Ponta Premierul Victor Ponta

Ponta a venit la vot la ora 10.00, alături de soţia sa, Daciana Sârbu, candidat pentru Parlamentul European. Cei doi au mers spre secţia de vot pe jos, ţinându-şi de mâna fetiţa, Irina.

Premierul a venit la secţia de vot îmbrăcat în blue-jeans şi cămaşă şi purtând pantofi sport, în timp ce atât soţia sa, cât şi fetiţa, aveau ţinute cu motive tradiţionale româneşti, pe fond roşu.


"Am votat pentru faptul că în 2014 se schimbă şi România după atâţia ani, se schimbă şi Europa după atâţia ani, după zece ani şi cred că şi Europa şi România se vor schimba în bine", le-a spus Ponta jurnaliştilor, după ce a votat.

El a spus că se aşteaptă, ca orice alt alegător care vine la vot, ca schimbările după zece ani să fie în bine şi tot ceea ce a mers prost în ultimii ani să poate fi îndreptat. Întrebat cât de important este votul de duminică pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului, Ponta a răspuns: "2014 e anul tuturor schimbărilor".


El a mai spus că miza acestui scrutin pentru PE este uriaşă, întrucât este foarte important cine va conduce Europa în următorii cinci ani. Premierul a precizat că în cursul zilei va sta cu familia şi spre după-amiază va merge la sediul PSD.

La rândul său, Daciana Sârbu le-a spus jurnaliştilor că a votat cu convinegera că se pot face lucruri minunate pentru România. Ea a precizat că a venit purtând haine cu motive tradiţionale româneşti pentru că e mândră de tradiţiile româneşti şi de România.


Huiduit şi aclamat

Victor Ponta a fost întâmpinat, dumincă, la ieşirea de la Şcoala 2 din Buftea, unde a susţinut-o pe Gabriela Szabo la vot, de două grupuri de cetăţeni, unii l-au aclamat, iar alţii l-au huiduit.

După ce a plecat de la Şcoala 2 din Buftea, Victor Ponta, a fost aclamat de un grup de tineri care au strigat "Ponta, Ponta!", în timp ce alţi tineri l-au huiduit şi i-au strigat "Plagiator!"


Unii tineri i-au reproşat lui Ponta că i-a catalogat drept golani într-o emisiune televizată. Ponta le-a răspuns, îniante de a se urca în maşină: "Cred că l-aţi auzit pe Băsescu, nu pe mine".

După ce Ponta a plecat, unul dintre tineri a declarat ziariştilor că ei sunt nemulţumiţi deoarece tinerii au fost catalogaţi de Ponta drept golani, drogaţi. El a spus că nu e normal ca Ponta să-i jignească şi s-a declarat nemulţumit şi de faptul că premierul a fost aclamat în faţa secţiei de vot de la şcoala 2 Buftea.


Premierul Victor Ponta a venit la şcoala 2 din Buftea să o susţină la Gabriela Szabo, candidat la funcţia de deputat de Ilfov, împreună cu soţia sa, Daciana Sârbu, Daniel Constantin, Gabriela Firea şi Ilie Năstase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter