Politică

Cea mai „bună“ temă de campanie electorală- trecerea la ora Europei Centrale!

Analiştii politici fac glume pe tema campaniei electorale pentru europarlamentare, care se apropie de sfârşit.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare este pe  ultima sută de metri, însă în urma acesteia nu ne-am ales cu nimic. Potrivit sondajelor, românii sunt insuficient informaţi cu privire la acest subiect.

Mai mult, analiştii politici chiar ironizează temele cu care politicienii s-au prezentat în faţa alegătorilor, pe parcursul campaniei.


Între ridicol şi penibil

Singura temă a fost schimbarea orei României şi trecerea acesteia pe Ora Europei Centrale, spune analistul politic clujean, Sergiu Mişcoiu. „Nu putem spune că a fost campanie electorală pentru alegerile europene în aceste trei săptămâni. Nu au fost teme europene, de fapt am asistat la o precampanie pentru prezidenţiale. E păcat că nu reuşim să ne detaşăm de cadrul acesta intern. Singura temă de campanie a fost cea lansată de liberali, cu schimbarea orei, aceştia situându-se astfel între ridicol şi penibil. Chiar nu am văzut nimic care să ne atragă atenţia…“, a comentat Sergiu Mişcoiu.  

S-au „antrenat“ pentru prezidenţiale

În opinia lui Mişcoiu, partidele politice nu au făcut altceva decât să se pregătească pentru alegerile prezidenţiale. „Am văzut cum partidele încearcă să se poziţioneze în vederea alegerilor prezidenţiale. Astfel, PNL îşi testează ieşirea în opoziţie, PSD este preocupat de procentul acela de 40%, Ponta folosindu-se de alegerile europarlamentare pentru a-şi anunţa candidatura la prezidenţiale. De asemenea, pe scheletul PDL s-au dezvoltat două partide, cel al lui Blaga şi cel al lui Tomac, sau mai bine zis al lui Udrea. Acum între ei se măsoară gradul de forţe“, a spus Mişcoiu.


Pe de altă parte, în opinia analistului clujean, această campanie nu i-a motivat pe tineri deloc. „Cred că tinerii vor merge la vot, la alegerile europarlamentare, doar din curizitate, în niciun caz nu au fost motivaţi de temele de campanie…“, a mai comentat Sergiu Mişcoiu.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter